Darbeciden gözyaşı şov

FETÖ ile iltisaklı polis müdürleri, askerler ve firari eski savcı Zekeriya Öz’le irtibatı tespit edilince tutuklanan Metin Topuz’un yargılanmasına başlandı. Ağır müebbet hapsi istenen sanık Topuz, duruşmada ağladı.

27 Mart 2019 Çarşamba 07:00
Politika Haberleri


İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi tutuklu sanık Metin Topuz ve avukatları ile müşteki avukatları katıldı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevlileri, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis ve çoğu ABD’li yabancı gazeteciler de duruşmayı izledi. Duruşma salonuna getirilen tutuklu sanık Topuz’un ağladığı görüldü. 

TERCÜMANLIK YAPMIŞ 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada kimlik tespiti yapılan Metin Topuz, lise mezunu ve emekli olduğunu söyledi. Mahkemede ağlayarak savunma yapan Metin Topuz, sadece tercümanlık görevi yaptığını söyleyerek suçlamaları reddetti. Metin Topuz’un savunması esnasında yabancı izleyiciler için çevirmen savunmayı İngilizceye çevirdi. Santral memuru olarak göreve başladığını söyleyen Topuz, ABD sınırları içerisinde narkotik suçlarla bağlantılı olarak operasyonların yapılması amacıyla yasal izinlerin alınması için tercümanlık yaptığını söyledi. 

AMİRLERİM GÖRÜŞ DEDİ 

Topuz savunmasının devamında “Ben ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’ndeki (DEA) amirlerimin talimatıyla hareket ettim. Sayın savcının ‘şüphelinin sınırlarını aşacak şekilde görüşmeler yaptığı iddiası’ doğru değildir” diye konuştu. Hakkında uyuşturucu kaçakçılığı iddiası olan Tamer Ergüven’in yüksek korumalı lüks cipleri yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilmesi konusuyla ilgili araştırma yaptığını söyleyen Topuz, Türk emniyetinin DEA ile iletişim kurabilmesi için kendisinin tercümanlığına gerek duyulduğunu da kaydetti. Firari FETÖ’cü Zekeriya Öz ile yaptığı görüşmeyi ise Öz’ün oğlu Talha Öz’ün ABD vize işlemleri için yaptığını ileri sürdü.

AĞIR MÜEBBET HAPİS

Beş ayrı suçtan yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 18 yıldan 35 yıla kadar hapis istenen Metin Topuz, iddianamede, tek sanık olarak yer alırken, aralarında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu 30 kişi ‘müşteki-mağdur’ sıfatıyla bulunuyor.