Kılıçdaroğlu, İnce'ye yöneltilen cinsel taciz suçlamalarıyla İnce'yi itibarsızlaştırma planı yapıyor

CHP'de delege krizi büyürken Kemal Kılıçdaroğlu, rakibi Muharrem İnce'yi itibarsızlaştırmak için dosya biriktirmeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun en büyük kozu İnce'ye yöneltilen cinsel taciz suçlamaları.

20 Temmuz 2018 Cuma 07:00
Politika Haberleri

Muharrem İnce, olağanüstü kurultayı toplamak için gerekli imzayı toplamaya çok yaklaştı. Koltuğunu kaybetme korkusu yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu, rakibini itibarsızlaştırmak için dosya biriktirmeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun hazırda tuttuğu dosyaların odağında, İnce'ye yöneltilen cinsel taciz suçlamaları yer alıyor.  Kılıçdaroğlu'nun, İnce'yi delegenin ve toplumun gözünden düşürmek için cinsel taciz nedeniyle eşiyle yaşadığı sorunları ve bu yüzden yaşanan boşanma trafiğini koz olarak  kullanmaya hazırlandığı öğrenildi. Aldatma ve taciz iddialarıyla gündeme gelen Muharrem İnce’yi, eşi Ülkü İnce 2008 yılında boşadı. Daha sonra kocasını affeden Ülkü Hanım, yeniden evlendi ancak üstünden bir yıl bile geçmeden, ortaya çıkan skandallar nedeniyle yine dava açtı. 
 
'BOŞAMIŞ DA BOŞAMIŞ' DİYECEK 
 
Bir süre sonra bu davadan da  feragat etti. İlki 2008/506E, ikincisi 2009/767E numaralı dava dosyaları, şimdilerde genel başkanın masasında. Bir sır gibi saklanan adli süreç, kurultay için gereken imzanın toplanması halinde dolaşıma sokulacak. CHP liderinin en büyük rakibi, hem delege, hem de kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırılacak. İnce, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan karşısında aldığı seçim yenilgilerini ‘Çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş’ sözleriyle özetlemişti. Şimdi Kılıçdaroğlu, İnce’yi ‘Boşamış da boşamış’ sloganıyla topa tutmaya hazırlanıyor. Adı sık sık cinsel taciz iddialarıyla gündeme gelen Muharrem İnce, bu suçlamayla hakkında fezleke düzenlenen ilk ve tek milletvekili. 
 
İTİRAF VE SAVUNMA 
 
CHP Kadın Kolları üyesi Fatma Büyükkörükçü'nün şikayetiyle başlayan adli süreç, FETÖ'cü savcı Ferhat Sarıkaya'nın 2011 yılında dosyayı apar topar kapatmasıyla tıkanmıştı. Ülkü İnce, o yıllarda bir gazeteye verdiği röportajda, eşi hakkındaki taciz iddialarını doğrulamış  ancak bunu bir ahlaksızlık değil, aile içi bir mesele olarak gördüğünü söylemişti. “Kocamın çapkınlığı beni ilgilendirir” diyen Ülkü İnce,  “Bunun tartışmasını, konuşmasını kendi aramızda yapıyoruz. Muharrem’e diyorum ki; ‘Senin yanındayım. O benim eşim. Kendi iç meselemiz. Aramızda çözeriz. Bu tür olaylar beni ilgilendirir. Oğlumu bile ilgilendirmez” ifadelerini kullanmıştı.  
 
KURULTAYIN AYAK SESLERİ 
 
Muharrem İnce cephesi, olağanüstü kurultayı toplamak için 4 günde 540 delegenin  desteğini almayı başardı.  İmzaların genel merkeze teslim edilmesi için 11 gün süre var. Parti içi muhalefet, bu sürede kurultayın toplanması için gerekli 625 imzayı toplayacaklarından emin olduklarını söylüyor. Kurultayın ayak seslerini duyan Kılıçdarıoğlu, iyice köşeye sıkıştı. 
 
GENEL MERKEZDE ŞAŞKINLIK
 
Bugüne kadar yanından ayrılmayan önemli isimlerin İnce tarafına geçmesi, Kılıçdaroğlu'nu iyice zora soktu. İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den sonra  İzmir Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de 'Koltuğu bırak” çağrısı yapması, genel merkezde soğuk duş etkisi yarattı. Başta, kurultay için yeterli imzanın toplanmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, yönetimi imza sayısının 540'ı bulması üzerine çark etti. Önceki gün “120 imza toplayabildiler” diyen Genelbaşkan Yardımcısı Tuncay Özkan, dün yaptığı açıklamada, “Yeterli imzayı toplarlarsa gereken yapılır. Delegenin iradesi karşısında boynumuz kıldan ince”  şeklinde konuştu.  
 
TEKİN DE TERK ETTİ 
 
Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden biri olan Gürsel Tekin de İnce'nn safına geçti. Kurultay tarihi için CHP'nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’ü işaret eden Tekin, partide değişim ve dönüşüm taleplerine kulak verilmesi gerektiğini söyleyerek KIlıçdaroğlu'nu gereğini yapmaya çağırdı. 
 
 
(Güneş)