Meydanlar doldu selalar yükseldi

FETÖ’nün darbe girişiminin yıl dönümünde milyonlarca kişi şehitleri anmak için meydanlara koştu. Gece yarısı ise 90 bin minareden aynı anda darbeyi susturan sela sesi yankılandı.

17 Temmuz 2018 Salı 07:00
Politika Haberleri

HABER MERKEZİ



Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Türkiye dün gece adeta uyumadı. 81 ilin meydanlarında kurulan dev ekranlarla, İstanbul’da Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını naklen izleyen milyonlarca kişi FETÖ’ye lanet yağdırırken, şehitler için dua etti. O gece millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden yükseldi.     

TERÖRE LANET

Anma törenlerindeki canlı yayınlarda İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü öne çıktı ama aslında tüm Türkiye 81 ildeki meydanları doldurdu. Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ’da etkinliklere on binlerce kişi katıldı. Tunceli´de geçen yıl yapılan anma etkinliğinde PKK’lılar tarafından kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’la ilgili yaptığı konuşma ile dikkati çeken CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder ve diğer CHP’lilerin, bu yılki programa katılmadı. Elazığ’da çok sayıda konuşmacının yer aldığı programa, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Zülfü Tolga Ağar, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da katıldı. Erzurum, Erzincan Ağrı ve Iğdır’da da vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sık sık tekbir getirdi.

O GECEYİ ANLATTILAR

Sakarya, Karabük, Zonguldak, Bolu ve Bartın’daki etkinliklerde halk meydanlarda bir araya geldi. Sakarya Valiliği’ni işgal girişimi sırasında darbecilerin silahından çıkan kurşunlarla yaralanan gaziler duygu ve düşüncelerini anlattı. Sakarya Sporlu futbolcular ve kulüp yöneticileri de sahneye gelerek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladı.  Konya’da da on binlerce kişi Mevlana Meydanı’nda düzenlenen programa akın etti.  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, şiir dinletileri ve 15 Temmuz’u anlatan çeşitli belgesellerin gösterimiyle devam etti. Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta’da düzenlenen etkinliklerinde vatandaşlar terör örgütü FETÖ’ye lanet yağdırdı. Darbe teşebbüsü sırasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunulan Marmaris’te halk Atatürk Meydanı’nda buluştu. Kalabalık Erdoğan lehine sloganlar atı. İzmirliler’in toplanma alanı ise Konak Meydanı oldu. Etkinliğe Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ndeki etkinliklere de yoğun katılım oldu.  Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı›nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin’de meydanlarda bir araya gelen on binlerce kişi, dua edip saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okudu. 

81 İLDE 90 BiN CAMİDE

KOCATEPE İLE EŞ ZAMANLI

Darbe girişimine karşı  mücadelenin simgesi haline gelen selalar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ‘Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara’ mesajıyla düzenlenen program çerçevesinde, gece saat 00.13 itibarıyla 90 bin camiden aynı anda yükseldi. Kocatepe Camii’nden okunan sela, merkezi sistemle Başkent’teki tüm camilere ulaştırıldı. 

251 ŞEHİDE 251 HATİM

İstanbul Müftülüğü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, demokrasi şehitleri için okunan hatimlerin duasını ederek, Edirnekapı’daki kabirlerine ziyarette bulundu. Müftü Yılmaz, Biz İstanbul Müftülüğü olarak, 15 Temmuz şehitlerinin ruhuna hediye edilmek üzere, önce her şehidimiz için birer hatim okuduk dedi.