'PKK’nın şah damarı kesildi'

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Soylu “PKK’nın şah damarını kestik. Şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Can suyu vermeye çalışıyorlar. Ne olursunuz bunlara müsaade etmeyin” dedi. 

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00
Politika Haberleri


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Biga İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen programda Biga Belediye Meydanı önünde “On yıllardır bu ülkeye saldırıyorlar. Büyümesin diye darbe yaptılar. Bu ülkede başbakan astılar. Darbeler yaptılar. Bu ülkede bakanlar astılar. Cumhurbaşkanlarını hapislere attılar. Bu ülkede terörle anarşiyle bizi terbiye etmeye çalıştılar” sözleriyle halka hitap etti. 

10 YILDA BİR DARBE 

Türkiye’de hastanelerde insanların rehin alındığını “Türk Kürt, Alevi Sünni, sağcı solcu, başı açık başı örtülü, laik dindar” gibi ayrıştırmalarla insanların hep birbirine düşürüldüğünü anlatan Soylu, “Yeter ki ufka bakmayalım. Hep ayağımızın ucuna bakalım. Geleceğe ait bir plan yapmayalım. Güçlü bir Türkiye’ye adım atlayalım diye her 10 yılda bir bu ülkede darbe yaptılar. 60, 71, 80, 28 Şubat, 27 Nisan ve en son o Amerikan uşağının, o Pensilvanya’daki şarlatanın gerçekleştirmek istediği 15 Temmuz darbesi. Hiç yakamızdan düşmediler” dedi.   

TERÖRE GEÇİT VERMEYİN 

Doğu ve Güneydoğu’da bazı belediyelere görevlendirmeler yaptıklarını ve terör örgütünün hareket kabiliyetlerini daralttıklarını dile getiren Bakan Soylu, şu değerlendirmede bulundu: 2 yılda 10 katrilyonluk uyuşturucularını yakaladık. Ardından Türkiye’de kaçak sigara üzerinden PKK’ya gelir sağlayan bunlardı. Kaçak sigara yüzde 21,5’ti, şimdi yüzde 1,5’e düşürdük. Bakın bu 3 olayla birlikte onların oradaki çocukları dağa kaçırmalarını, getirmelerini engelledik. PKK’nın şah damarını kestik. Şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Şimdi buna tekrar yaşam tüneli açmaya çalışıyorlar, bir can suyu vermeye çalışıyorlar. Ne olursunuz bunlara müsaade etmeyin. Türkiye’nin hiçbir yerinde müsaade etmeyin. Önümüzdeki 4,5 yılı bunlar zehir etmek istiyorlar. Bunlara fırsat vermeyin.