'Suriçi millet bahçesi olacak'

Yeni bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Fatih Belediye Başkan adayı Turan, otopark, millet bahçesi, spor alanları, kültür, bilim ve sanatsal yatırımlarla ilçeye yakışır bir şekilde hizmet edeceklerini söyledi.

27 Mart 2019 Çarşamba 07:00
Politika Haberleri

KEMAL GÜMÜŞ / İSTANBUL



AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan ara vermeden çalıştığı 31 Mart yerel seçim projelerini Star Gazetesi’ne anlattı. Başkan adayı Turan, kültür ve turizmin kalbi tarihi yarımadanın otopark ihtiyacı başta olmak üzere, gençleri denizle buluşturacak deniz havuzlarından, yeni spor tesislerine, kültür, sanat ve bilimsel faaliyetlere yönelik birbirinden önemli projeleri hazırladıklarını söyledi. Fatih’i kültür, sanat ve bilimsel faaliyetlerle, yeni bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini ifade eden Turan, en büyük hayalinin ilçeyi medeniyetin merkezi yapmak olduğunu söyledi.    

İMAR HAKLARI  

İmar planlarında bir eksiklikleri gidererek vatandaşlara imar haklarının verileceğini belirten Turan “Son planlarda 5 kat olup üç kata düşen, altı kat olup 5 kata düşen bir durum var. Biz insanlarımıza bir şey vermiyoruz ama kendi evlerini dönüştürmek istediklerinde onların yasal haklarını vermeme gibi bir sistem olamaz. İnsanlara imar haklarını vereceğiz. Bunu çözeceğiz. 50-60 yıllık binalara kimse sağlam diyemez. Bir taraftan da bu evlerin dönüşmeye başlaması gerekir” dedi. 

DÖRT FUTBOL SAHASI 

Fatih’te 57 tane spor kulübü olduğunu söyleyen Turan, bu amatör kulüplerinin gençleri için sportif tesis sayısını ikiden altıya çıkaracağını dile getirdi. İki tesisin Yenikapı’da yapılmaya başlandığını belirten Turan, 2-3 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. Turan “Fatih’te İstanbul’a mal olmuş önemli kulüplerimiz var. Fakat bir tarihi yarımada olduğu için çocukların sportif faaliyetler yürüteceği alanlarımız yeterli değil. Bütün kulüplerin Fatih’te kullandığı toplam 2 tane saha var. Buna 2 tane daha ilave ediyoruz. Yenikapı’daki dolgu alanı üzerine çok nizami, amatör futbol maçlarının oynanacağı 2 tane saha 2-3 aya kadar bitecek. Fatih’te spora erişmek isteyen bütün gençlerin spor yapacağı sportif tesisleri kurmuş olacağız” ifadelerini kullandı. 

Engelli vatandaşların kaldırım işgalinden rahatsız olduklarını vurgulayan Turan “bu kaldırımların, otopark olarak kullanılmasını çözeceğim. Kolay iş değil ama çözeceğim. Rahatlıkla kaldırım işgali olmayacağı, çıkışların işgal olmayacağı bir hale getireceğim. Fatih’teki öncelik insanların, onların içinde de öncelik engelli kardeşlerimizin. Buna göre kaldırım ve otoparkları düzenleyeceğiz. Öyle sistem kuracağız ki, istese de arabayı çekemeyecekler. Bütün parklarda istisnasız güvenlik kamerası olacak. Bütün okul bahçelerini kamera sistemiyle güvenli hale getireceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Kadınların, el emeği ürünlerini satabileceklerini belirten Turan “İSMEK, halk eğitim müdürlükleri vesilesiyle, iki noktada kadınların sertifikalı ürünlerini satacağı alanlar oluşturacağız” dedi. 

Fatih Belediyesi Başkan adayı Ergün Turan, projelerini muhabirimiz Kemal Gümüş’e anlattı. 

FATİH NEFES ALACAK

Fatih’i çevreleyen tarihi surların etrafının temizlenerek, halka açılacağını belirten Turan “Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule’den Topkapı’ya kadar olan Suriçi’ni Millet Bahçesi’ne çevireceğiz. Millet bahçesinin içinde yürüyüş alanları, bisiklet yolları, çocuk parkları ve sportif tesisler yer alacak. Fatih içerisindeki en büyük park olacak” dedi. Turan, millet bahçesini yaptıktan sonra bu alana bakan Yedikule, Silivrikapı, Mevlanakapı ve Topkapı gibi önemli mahallelerinin sosyal yapıdan etkilenerek, düzeleceğini ifade etti. 

Başkan adayı Turan, önceliklerinin ilçe halkının mutluluğu olduğunu söyledi. 

CERRAHPAŞA YENİLENECEK 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa yerleşkesinin yeniden yapılandırılacağını kaydeden Turan “İstanbul Üniversitesi ile TOKİ arasında yapılan protokoller çerçevesinde yerleşkelerde bulunan, eski, onarıma muhtaç bina ve alanlarını yenilecek. Böylelikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesi modern ve ferah bir yapıya kavuşacaktır” dedi. Tarihsel değerleri koruyarak gelecek nesillere kazandırmaya çalıştırdıklarının altını çizen Turan “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesinde yapılacak yapılandırma çalışmalarında da sembol olan tarihsel binalarımızı muhafaza edip geleceğe aktaracağız. Toplam 356 bin metrekarelik alanda yenileme yapacak” şeklinde konuştu. 

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK 

Fatih’e 10 bin araçlık otopark yapacaklarını ifade eden Başkan adayı Turan “Her üç vatandaştan birinin şikayet ettiği, kronik hale gelmiş sorun otoparktır. Önümüzdeki dönemle alakalı 10 bin araçlık bir otopark çalışması yaptık. Fatih’i otopark sorununu önümüzdeki beş yılda yaşamı etkileyen bir sorun olmaktan çıkaracağımız bir ilçe haline getireceğiz” diye konuştu. 

FETÖ’NÜN KARARGAHI GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK

Başkan adayı Turan FETÖ’nün İstanbul’daki çok sayıda gizli toplantısına ev sahipliği yapan Çemberlitaş’taki Fırat Kültür Merkezi gençlerin hizmetine sunulacağının müjdesini verdi. Hazırlanan projeyle kültür merkezi, içerisinde okuma salonlarının, kütüphanenin, seminer ve konferans salonlarının, görsel tasarım atölyelerinin ve oyun alanlarının olduğu gençlik merkezine dönüştürülerek, İstanbul’daki gençlerin hizmetine sunulacak. Başkan Adayı Turan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Fatih’te yaşayan gençler için birçok proje geliştirdiklerini, bunun da gençlere verdikleri önemin en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.  

FATİHLİ GENÇLER DENİZLE BULUŞACAK

Gençleri denizle buluşturacak deniz havuzu projesi hakkında da bilgi veren Turan “Fatih’in bir tarafı kara surlarıyla çevrili, diğer üç tarafı da denizlerle çevrili bir yer. Ama bunun bir kısmı Haliç kısmı; temiz ama denize girilebilecek seviyede değil. Fatih’te yaşayan gençlerin Marmara tarafında da denizle alakaları yok. Marmara Denizi’nde de kontrollü bir alanda gençlerimizi denizle buluşturmak istiyoruz. Onun için de büyük bir deniz havuzu projemiz var. Buraya çok güvenli bir şekilde aileler çocuklarını gönderebilecekler. Denizde yüzer bir platform olacak. Bu yüzer platformun üzerinde gençler yaz aylarında gelip denize girebilecekler. İnovatif bir iş olarak inşallah burada gençlerin kullanacağı yeni bir konsept olacak” dedi.