Terör örgütü PKK son nefesine geldi

Türkiye’yi bölmeye çalışan PKK’nın son nefesine geldiğini belirten Bakan Soylu “Geçen yıl renkli listelerden 63 teröristi etkisiz hale getirmiştik. Bu yıl, 65 tanesini evlatlarımız etkisizleştirdi” dedi.

19 Eylül 2018 Çarşamba 07:00
Politika Haberleri


İçişleri Bakanı Soylu, Çankırı’da düzenlenen 31’inci Ahilik Haftası Kutlamaları’na katıldı. Program kapsamında Yaran Kültür Kutlamaları’nda yaptığı konuşmada Bakan Soylu “PKK, son nefesine gelmiştir. Arananların renkli listesinde olanları elimize aldık, teker teker üstlerini çiziyoruz. Çankırı’dan söylüyorum; terör örgütü için bu kış, çok sert geçecek. Bütün hazırlıklarımızı yaptık” dedi. 

KIRINTILARI SÜPÜRDÜK

Yıllardır Türkiye’yi etnik farklılıkları bahane ederek PKK’nın bölmeye çalıştığının altını çizen Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl tamamı bu renkli listelerden 63 teröristi etkisiz hale getirmiştik. Bu yıl da 65 tanesini bizim evlatlarımız etkisiz hale getirdiler. Dün Tunceli’de, Kutuderesi’nde 10 teröristi daha gereğini yerine getirip etkisiz hale getirdik. Bunların bütün kırıntılarını süpürüyoruz.” 

15 BİN 262 TUTUKLAMA

Soylu, terörün ana finans kaynaklarından uyuşturucu ticaretiyle ilgili yapılan işlemlere değinerek “Uyuşturucu tacirlerine yönelik sahadaki baskımızı her gün daha fazla artırıyoruz. Uyuşturucu operasyonlarımız neticesinde sadece 2018 yılı 18 Eylül tarihine kadar 15 bin 262 uyuşturucu satıcısını tutuklayarak cezaevine gönderdik” ifadesini kullandı. 

KALICI BARIŞ GELECEK

Türkiye’nin güney sınırındaki sorunlara dikkati çeken İçişleri Bakanı Soylu, “Türkiye’nin güney sınırındaki problemleri bölge ülkelerle birlikte çözmek üzere ciddi irade ortaya koyuyoruz. Ortadoğu’ya gelecek barışın Türkiye’ye ve mazlum milletlere ne kazandıracağını birileri çok iyi biliyor ve bundan rahatsız oluyor. İnşallah bu bölgelere kalıcı barış gelecektir ve Türkiye, Allah’ın izniyle bunda en büyük pay sahibi olan ülkelerden biri olarak tarihe geçecektir” dedi.