'Terör örgütüyle kol kola girdiler'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP, İP ve Saadet’in birleşerek Cumhur İttifakı’nın üstesinden gelemeyeceklerini, seçimleri kaybedeceklerini anladıklarını belirterek “Denize düşen yılana sarılır misali FETÖ’ye sarıldılar” dedi.

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00
Politika Haberleri


Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde düzenlenen toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pazar günü yapılacak yerel seçimlere ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediye başkanlığının hizmet makamı olduğunu ve bu makamda hizmet etmek için birçok kişinin aday olabileceğine işaret eden Çavuşoğlu, aday gösterilmediği için trenden inenleri bir daha trene almayacaklarını kaydetti.      

TERÖRİSTLERLE İTTİFAK 

CHP, İP ile Saadet Partisi’nin (SP) birleşerek Cumhur İttifakı’nın üstesinden gelemeyeceklerini ve seçimleri kaybedeceklerini anladıklarını belirten Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı: Denize düşen yılana sarılır misali FETÖ’ye sarıldılar. O da yetmedi HDP’ye, o da yetmedi PKK’ya... Zaten HDP, PKK’nın izni olmadan şuradan şuraya bir adım atmaz. Şimdi CHP, İP ve SP’ye soruyorum, neden bebeklerimizi, kadınlarımızı, gençlerimizi, güvenlik güçlerimizi şehit eden ve ülkemizi bölmeye çalışan bu teröristlerle kol kola kucak kucağa geziyorsunuz? PKK terör örgütü ile niye kol kola girdiniz? Hangi güç sizi bir araya getirdi? Kaç gündür HDP’nin eş başkanı ‘CHP ve İP adayları bizim oylarımızla seçildiğini bilecek, ona göre seçimden sonra bizim emrimizden çıkamayacaksınız’ diyor. Buna niye cevap vermiyorsunuz. Neden bu kadar korkuyorsunuz. Neden çıkıp da ‘Biz HDP ve PKK ile ittifak yapmak zorunda kaldık diyemiyorsunuz. 

PKK’YI ÇUKURA GÖMDÜK

PKK’nın Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla’daki belediye meclis üyesi listelerine kendi adaylarını yerleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: PKK, Adıyaman’da SP içerisine kendi adamlarını yerleştirmiştir. Elimizde belgeler var. İşte Antalya’da bebek katili Öcalan’ın hapisten çıkması için sürekli kampanya yapan bir kişi. Antalya’yı böyle hainlere teslim edecek miyiz? Önce çukur kazdılar, sözde otonomi ilan ettiler. Kürt kardeşlerimize zulmettiler. Kahraman polisimiz ve askerimiz orayı tertemiz yaptı. Orada durmadık, bu sefer dağlara çıktık. Dağlarda teröristleri inlerine gömdük. ‘Sınır’ diyerek durmadık. Afrin’de tüm YPG-PKK’lıları kazdıkları çukurlara gömdük. Aynı şekilde Kuzey Irak’ta. 

Kılıçdaroğlu ecdadından utanıyor 

Yeni Zelanda’da bir teröristin cuma namazı sırasında 51 Müslümanı şehit ettiğini anımsatan Çavuşoğlu, saldırının altında Müslüman ve İslam düşmanlığının yanında Türkiye düşmanlığının da olduğunu dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu “Müslümanlığı hedef alırken Türkiye’yi, Türkiye’yi hedef alırken Osmanlı’yı, Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldılar. Yani Türk milletini hedef aldılar. 

Neden Türk milletini hedef aldılar? Çünkü o teröristte, onun arkasındaki zihniyette biliyor ki bugün bütün Müslümanların tek ümidi Türkiye’dir, Türk milletidir. Şimdi bazıları Osmanlı’yı kötülemeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp sık sık Osmanlı’yı kötülemeye çalışıyor. Ecdadından utanan birisinin bu milleti geleceğe götürmesi mümkün mü” ifadelerini kullandı.