Yedi başlıkta altın projeler

Yeni iş imkanlarına sahip bir ilçe inşa edeceklerini söyleyen Başkan adayı Balcı “Turizmden kendine düşen payı alan, ticari merkezlerini yeniden cazip hale getirmiş, mutlu ve huzurlu bir Altındağ oluşturacağız” dedi. 

24 Mart 2019 Pazar 07:00
Politika Haberleri

TALAT DOYMUŞ / ANKARA



Cumhur İttifakı’nın AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, seçilmesi halinde Altındağ’a yapacağı projelerini Star Gazetesi’ne anlattı. Üç dönemdir başarılı bir başkanlık yapan Veysel Tiryaki’den sonra ilçeyi yeşiliyle, kültürüyle, turizmiyle herkesin gurur duyacağı yer haline getireceğini söyleyen Balcı “Vatandaşların ilk talepleri ulaşılabilir bir belediye başkanı” diyen Balcı “Biz şu an sürekli milletimizin içindeyiz. Seçim sonrası da böyle olacak. Hafta bir belediyede Halk Buluşması yapacağız. Yine her hafta bürokratlarımızla mahallelerimize gidip hemşehrilerimizi dinleyeceğiz. Muhtarlarımızla da düzenli görüşüp mahallelerimizle ilgili istişare edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 

ÇOCUKLARA ÖNCELİK 

Seçimlerden hemen sonra çocuklara yönelik projelere ağırlık vereceğini söyleyen Balcı “Onların sadece bilgisayar, tablet, telefon başında değil güzel şekilde zamanlarını geçirebileceği alternatifler oluşturacağız. Spor ve kültürel etkinliklerle hem eğlenecek hem kendilerini geliştirecekler. Çocuklarımız için kameraların bulunduğu güvenli parklar yapacağız. Aileler cep telefonlarından çocuklarını izleyebilecek. AVM’lerde gördüğümüz Kapalı Çocuk Oyun Evleri’nden kuracağız. Yazın sıcak, kışın soğuk bile olsa yaşıtlarıyla onları sokakta buluşturacağız” diye konuştu. Gençlere her türlü destek vereceklerini söyleyen Başkan adayı Balcı “Bilim Merkezi, Kütüphaneler, Kültür Evleri, Üniversite Gençlik Merkezleri kuracağız. Üniversiteli gençlerimiz çaya kahveye çamaşıra, ütüye bütçe ayırmak zorunda kalmayacak inşallah. Bilgiye ulaşmalarını, ondan gereğince faydalanmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

EN YEŞİL İLÇE 

Yedi başlıkta 70 proje hazırladıklarını söyleyen Başkan adayı Balcı “Altındağ’ı Ankara’nın en yeşil ilçesi yapacağız. 1.7 milyon, Büyükşehir Belediyemiz 5.3 milyon, toplamda 7 milyon metrekare yeni yeşil alan üreteceğiz. Spor ve eğlenceli etkinliklerle Millet Bahçelerini yaşayan birer merkeze dönüştüreceğiz. Parklarımızda, go-kart, ekstrem sporlar, dağ kızağı gibi onlarca imkan olacak. Hobi bahçeleri, el işi atölyeleriyle parklarımız hep hareketli ve üretken kalacak. Çocuklarımız tabiatla burada tanışacak” şeklinde konuştu. 

HERKESİN YÜZÜ GÜLECEK 

Herkesin Altındağlıyım demekten gurur duyacağı bir şehir inşa edeceklerin vurgulayan Balcı şunları söyledi:  Biz yeni iş imkanlarına sahip, kültürel değerleri üzerinde yükselen, turizmden kendine düşen payı alan, ticari merkezlerini yeniden cazip hale getirmiş bir Altındağ oluşturacağız. Esnafımızı güçlendireceğiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadın kardeşlerimizin, yaşlılarımızın yüzünü güldürecek pek çok projeyi hayata geçireceğiz. Huzurlu ve mutlu bir Altındağ hayal ediyoruz.  

ENGELLiLERE PROJELER 

Başkan adayı Balcı engellilerin hayata katılımlarını arttırmak ve sosyalleşmelerini sağlamak için modern engelli erişim merkezleri kuracaklarını belirterek “Pek çok ailemiz imkanları ne olursa olsun engelli çocuğuna kendisi bakıyor. AK Parti 550 bin engelli ailesine destek oluyor. Biz de onlar için Günübirlik Bakım Merkezleri kuracağız. Hastaneye ya da pazara gitmeleri gerektiğinde engelli kardeşlerimizi bu merkezlere bırakabilecekler. Eğer bırakma imkanları yok ise biz gidip evinden alacağız. İstedikleri süre kadar uzmanlar eşliğinde misafir edeceğiz” dedi. Çeşitli bağımlılıklarla da savaşacaklarını söyleyen Balcı “Bağımlılık giderek çeşitleniyor. Madde bağımlılığından öteye sosyal medya, bilgisayar oyunları da bağımlılık yapıyor. Biz spor, kültür, sanat ve eğitim üzerinden alternatifler üreten bir Bağımlılıkla Mücadele Merkezi oluşturup isteyenlere destek olacağız” diye konuştu.