Zeybekci: İzmir 20 yıldır geriye gidiyor

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci: İzmir’de bir resim çekiyorum ve 20 yıldan beri maalesef çektiğim resimde İzmir’i patinaj yapmayı bırak, geriye doğru kaydığını görüyorum. 

23 Mart 2019 Cumartesi 07:00
Politika Haberleri


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, “Eğer millet seçtiyse ve 5 yıllık ruhsat verdiyse bize düşen milletin ruhsatına saygı göstermektir” dedi. Zeybekci şunları söyledi: “5. yılın sonunda ruhsat yenileme süreci geldiğinde, vatandaş kanaatini belli edecektir. İzmir’de bir resim çekiyorum ve 20 yıldan beri maalesef çektiğim resimde İzmir’i patinaj yapmayı bırak, geriye doğru kaydığını görüyorum. Nasıl kayıyor? 1997 senesinde İzmir Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisiydi, yıl 2018 İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük ekonomisi oldu, geri kaldı. Ne kadar geri kaldı? Ankara ekonomisinin yüzde 67’si kadar. Öndeydi 3’te 1 değer kaybetti. Gelin başka bir metreyle ölçelim; Türkiye’de işsizlik oranı 10,5,  İzmir’de 14,5 üzerinde.” 

VARLIK İÇİNDE YOKLUK 

Zeybekçi, “Türkiye’nin genç işsizlik oranında en yüksek mega kenti İzmir; yüzde 26,5. Allah aşkına İzmir Trabzon mu ki, Rize mi, Artvin mi, Zonguldak mı ki işsizlik bu kadar yüksek olsun. İmkansızlardan dolayı söylüyorum. Ama İzmir tarımın, sağlığın, turizmin, ticaretin başkenti tarihten beri. Peki sebep ne? Varlık içinde niye yokluk çekiyor ki İzmir? Suç İzmir’in değil, İzmir’de maalesef anormaller normal olmuş. Derdim kimseyi kötülemek değil Allah şahit, Türkiye’de hiçbir yerde olmayan problemler burada var. İzmir maalesef muassır medeniyet şehirler yarışında yok. Aziz beyi severim ve saygı duyarım. Ona ne olur sorun. İzmirlilerin huzurunda ve televizyonda ‘Buna İzmir Belediyesi teslim edilmez’ dedi. Parti meclisine adaylığı konulduğundan hemen yıldırım gibi Ankara’ya gitti; ‘Allah aşkına bunu yapmayın, eğer lazımsa ben varım’ dedi. Ona ne olur sorun, ‘Niye böyle dedin’ diye sorun. Bir bildiği, mutlaka bildiği çok şey vardır” diye konuştu.