Akhisarspor, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanan Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki maçlarına yarın başlayacak.

19 Eylül 2018 Çarşamba 07:00
Spor Haberleri


Bu sezon başında da TFF Süper Kupa'ya uzanan Akhisarspor, 7. kez yer  aldığı Süper Lig'e en kötü başlangıcını yaptı. Ligde son sırada yer alan ve MKE  Ankaragücü'ne mağlup olduktan sonra teknik direktör Safet Susic'le yollarını  ayıran yeşil-siyahlı ekibin yarınki karşılaşmaya antrenör Cem Kavçak yönetiminde  çıkması bekleniyor.

Ege temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi'nde İspanya'nın Sevilla, Rusya'nın  Krasnodar ve Belçika'nın Standard Liege takımlarıyla gruptan çıkma mücadelesi  verecek.

Gruptaki ilk maçında Krasnodar'ı konuk edecek Akhisarspor, daha sonra  Standard Liege ve Sevilla ile deplasmanda karşılaşacak.

5 yeni takımdan biri

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez mücadele edecek Akhisarspor, bu sezon  gruplarda ilk defa yer alacak 5 ekipten biri konumunda bulunuyor.

Akhisarspor'un dışında Lüksemburg'dan Dudelange, Çekya'dan Jablonec,  Beşiktaş'ın rakibi Norveç'ten Sarpsborg ve Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan  Slovakya'dan Spartak Trnava ilk kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.

En golcü isim Seleznov

Spor Toto Süper Lig'de cezası nedeniyle 3 maçtır forma giyemeyen  Yevgen Seleznov, şans bulması halinde yarın takımının en büyük kozu olacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde Dnipro ve Shaktar Donetsk formalarıyla 35 maçta  11 golü bulunan Yevgen Seleznov, yeşil-siyahlı ekipte daha önce organizasyonda  forma giyenler içinde en golcü ismi konumunda yer alıyor.

Seleznov, Krasnodar ekibinde yer alan Charles Kabore daha önce  Kuban'da birlikte forma giymişti.

Öte yandan, Krasnodar’ın kadrosunda yer alan Tornike Okriashvili,  2015-2016 sezonu ikinci yarısında Eskişehirspor’da kiralık olarak mücadele  etmişti. Gürcü oyuncu Süper Lig’de çıktığı 12 maçta 2 gol kaydetmişti.?

Kadro değerleri

Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerine göre Akhisarspor'un  kadro değeri 16 milyon 480 bin avro gösterilirken, Krasnodar'ın kadro değeri ise  70 milyon 500 bin avroyu buluyor.

Rus ekibinin kadrosunda yer alan futbolculardan İsveçli Viktor  Claesson, 8 milyon avroluk değeriyle en pahalı oyuncu olarak dikkati çekiyor.

Krasnodar'ın 43. maçı

Krasnodar, "Kupa 2"de 4. kez grup aşamasında yer alıyor.

İlk katıldığı 2014-2015 sezonunda gruptan çıkamayan Rus ekibi,  2015-2016'da son 32, 2016-2017'de ise son 16 turunda yer aldı. Geçen sezon  play-off turunda organizasyona veda eden Krasnodar, bu yıl doğrudan gruplarda  mücadele edecek.

Avrupa kupalarında şimdiye kadar 42 maça çıkan Rus temsilcisi, bu  müsabakalarda 21 galibiyet, 9 beraberlik, 12 yenilgi aldı.

Krasnodar, daha önce Türk temsilcilerinden Fenerbahçe ile UEFA Avrupa  Ligi son 32 turunda karşılaştı. Rusya'da mağlup ettiği Fenerbahçe ile İstanbul'da  1-1 berabere kalan Rus temsilcisi, adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Rusya Premier Lig'de 7 haftanın ardından 4 galibiyet, 1 beraberlik ve  2 yenilgi alan Krasnodar, 11 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü. Krasnodar, lider  Zenit'in 6 puan gerisinde 13 puanla 4. durumda yer alıyor.

Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 26. Türk Takımı

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak ilk defa Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanan Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacak 26. Türk temsilcisi olacak.

Futbolda 1955 yılından itibaren Fuar Şehirleri Kupası adı altında düzenlenen ve 1971-1972 sezonunda UEFA Kupası adını alan organizasyon, 2009'dan itibaren de UEFA Avrupa Ligi olarak gerçekleştiriliyor.

Bu sezon Medipol Başakşehir'in eleme aşamasında veda ettiği organizasyonda Akhisarspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek.

Bu ekiplerden Akhisarspor, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak ilk defa Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazandı.

Yeşil-siyahlı takım, doğrudan gruplardan başlayacağı UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek 26. Türk ekibi olacak.

İlk olarak 1962-1963 sezonunda Altay'ın mücadele ettiği organizasyonda Fenerbahçe, 24. kez yer alacak. Beşiktaş'ın bu sezon 18. defa mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor da Türkiye'yi 18 kez temsil etti.

Türk takımlarından 514 karşılaşma

Türk ekipleri, 514 maça çıktığı UEFA Avrupa Ligi'nde 202 galibiyet, 129 beraberlik ve 183 yenilgi aldı. Bu müsabakalarda 708 gol atan Türk temsilcileri, kalesinde 683 gol gördü.

En fazla galibiyet Beşiktaş'tan

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe 108'er maça çıkarken, siyah-beyazlı ekip 50 galibiyetle en fazla galibiyet alan ekip konumunda bulunuyor.