Dursun Özbek: Biz olsaydık Badou Ndiaye'yi satmazdık

Galatasaray başkan adayı Dursun Özbek, A Spor'da soruları yanıtladı. Özbek yayında UEFA'dan seçim sürecine, transfer politikasından gelecek planlarına kadar önemli açıklamalarda bulundu.

22 Mayıs 2018 Salı 07:00
Spor Haberleri


İşte Özbek'in açıklamaları:

'UEFA daha önce bize turnuvalardan 2 yıl men cezası verdi, bunu 1 yıla indirdik. Ayrıca iki sene için ’Futbolcu ödemeleri konusunda 65 milyon avroyu geçme.’ dediler. Bu sınır geçilmediği için UEFA’nın ceza süresi geçtiğimiz sezon sonunda bitti.

Bu bir planlama sonucunda oluşan şampiyonluktur, öyle kendiliğinden olan bir durum yok. 2015 yılına gitmek gerekiyor, 2014-2015 sezonu başında yepyeni bir takım oluşturduk.

21. şampiyonluk Galatasaray'a çok yakıştı. Galatasaray ilklerin takımı. 5. yıldızı da herkesten önce Galatasaray takacaktır. Yönetime geldiğimizde doymuş bir takım vardı. Men cezası almış bir takım vardı. Takımın yenilenmesi ihtiyacı söz konusuydu. Bir plan dahilinde bunu yaptık ve 2017-18 sezonuna başlarken yeni takım kurduk. 10'a yakın transfer yaptık bunların 8-9'u sürekli sahadaydı.  Fatih Terim hocamızı getirmekle bu kurulan kadroyu taçlandırmış olduk. Bizim onunla ilişkimiz yeni başlamıyor. Yönetime ilk geldiğimde Sayın Terim ile görüştüm.

Galatasaray'a hizmet etmek arzusu tüm arkadaşlarım gibi benim de arzum. Galatasaray benim için her şeyden önce. Tabii ki ailem var, onların da hepsi Galatasaray sevdalısı.

Yeni ekibi kurarken, geçmişten dersler çıkardık. Galatasaray'ı geleceğe taşıyacak planlar yaptık. Bu 4 aylık dönem hazırlık dönemi gibi geçti. Ekibime ve bana fayda getiren bir dönem oldu. Projelerimizin lansmanını çarşamba günü yapacağız.

Galatasaray'ın geleceğini planlamak üzere çok daha yoğun çalışıyoruz. Son 4 ayda çok çalıştık. Hatta yönetimde olduğumuzdan daha fazla çalıştık. Yeni projelerimiz var. Bunları da çarşamba günü açıklayacağız zaten.

Riva ve Florya, özellikle Riva bundan 40 sene evvel Galatasaray'a destek olsun diye alınmış araziler. Yönetimlerin yapması gereken bunları geliştirmek. Benim yaptığım bu. Ortaya koyduğum proje büyük çoğunlukla kabul edildi, genel kurula teşekkür ediyorum.

Örneğin sizin arsanız olabilir, bunu kat karşılığı satabilirsiniz. Riva'da yaptığımız bu, farklı bir şey değil. Devlet garantisiyle yapılan bir iş. Her kuruşu Galatasaray'a gelmesi için planlanan bir iş. Riva'dan sadece ilk dilimi olan yaklaşık 340 milyon TL geldi. Süreç içinde devamı gelecek. Birinci dilimi gelir gelmez, yaptığımız en önemli şey sermaye artış avansı olarak koyduk ve kredi borçlarımızın kapatılmasına gittik. Yapılan başka bir operasyon yok.

Galatasaray'ın muhasebesine girdiğinizde şu net bir şekilde gözüküyor. Galatasaray'ın banka borcu 179 milyon Dolar. Emlak Konut'tan gelen parayı borçtan düştüğümüz zaman kalan bu. Galatasaray batıyor deniliyor ama kendi imkanlarıyla çıkışı olan tek kulüp Galatasaray'dır.

Galatasaray adasının eskiden olduğu gibi Galatasaraylılara hizmeti için çalışıyoruz. Galatasaray Adası, Galatasaray'ın boğazdaki mührüdür. Galatasaray'ın güzel bir sosyal tesisi olmasını sağlayacağız. Seçilmem halinde G.Saray'ın mührünü tekrar oraya koyacağım.

Galatasaray'da liseli veya liseli olmayan ayrımı yoktur. Galatasaray Kulübü, lisede doğup büyümüştür ve daha sonra taraftarıyla birlikte dünya markası haline gelmiştir. İkisini birbirinden ayırmak mümkün değildir.

Galatasaray, bir spor kulübü ve her dalda şampiyon olma mecburiyeti var. Şampiyonlar Ligi'ne giderken burada başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Bunun finansal kısmı yönetimin işi. Şampiyonlar Ligi'nde yarışacak kalitede takımın takviye edilmesini hocamızla oturup konuşacağız. Gerekli takviyeler yapılacak. Yani uçaklar inecek. Galatasaray her sene Şampiyonlar Ligi'nde olmak zorunda.

Anneler Günü'nde yemek yediğimiz mekan Gomis'le denk geldik. Sarıldık, konuştuk. Bana teşekkür etti. 'Beni böyle büyük bir kulübe transfer ettiğin için teşekkür ederim başkan' dedi. Rodrigues de oradaymış. Onunla görüştük. Başarılarından dolayı tebrik ettim ikisini de.

Biz olsaydık Ndiaye'yi satmazdık. Transferlerimiz içinde onun yeri ayrıydı. Satmayı hiç düşünmemiştik biz. Ama yönetimin o dönem ihtiyacı vardı. Satıldı. Çok korkmuştum o dönem şampiyonluk riske girecek diye. Fatih Hoca yetişti, Donk'u çıkardı.

Asamoah için 10 Şubat'ta toplantımız vardı menajeriyle. Bu Haziran'da kadroya katmak adına böyle bir görüşmemiz vardı ama bizden sonra ne oldu bilmiyorum tabi. En bıraktığımızda böyleydi durum.

Girdiği her ortamda başarılı olmuş bir yönetimle geliyoruz. Sportif başarı sözü veriyoruz. Uçaklar inecek. Önümüzdeki dönemde Galatasaray'ı yönetmeye adayız. Galatasaray'ı daha başarılı günlere taşıyacağız. 'Yaşasın Galatasaray' diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum.