İki yıldıza kilit vuracak

Cocu, Avrupa Ligi’nde yarınki maçta forvet Gavranovic ile orta sahanın etkili ismi Hajrovic’i durdurmanın planlarını hazırladı. Hollandalı hocanın ikinci hamlesi ise uzak şutlar.

19 Eylül 2018 Çarşamba 07:00
Spor Haberleri

AYGÜN ÖZİPEK



Ligde Konyaspor galibiyetiyle rahat bir nefes alan Fenerbahçe’de gözler, Dinabo Zagreb ile oynanacak Avrupa Ligi maçına çevrildi. Teknik Direktör Phillip Cocu, Hırvat takımı ile ilgili tüm bilgileri toplayıp, değerlendirdikten sonrda maç için taktiklerini de hazırlamaya başladı. Hollandalı hocanın zorlu deplasman maçında ilk hedefi gol yememek.

GAVRANOVİC TAKIMIN % 50’Sİ

Cocu bu nedenle, Dinamo Çaagreb’in hücumdaki en etkili iki ismini durdurmak için planlarını yaptı. Fenerbahçe’nin hocası, bu sezon 4 gol kaydeden, geçen da sezonki şampiyonlukta attığı gollerle büyük pay sahibi olan ve takımın yüzde 50’si olarak gösterilen Mario Gavranovic ile orta sahada etkili futbolu ile Dinamo Zagreb’in beyni olan bu sezon 3 gol 1 asistle oynayan İzet Hajrovic’i sıkı markaj ile etkisiz hale getirecek.

ORTA SAHANIN GÖREVİ ŞUT

Kanarya’nın teknik patronu, öncelikle rakibi durdurduktan sonra galibiyete uzanmak için gerekli hamleleri yapacak. Cocu’nun savunması çok iyi olan ve kolay gel yemeyen Dinamo Zagreb’i öncelikle uzaktan vurmayı deneyeceği öğrenildi. Özellikle orta sahada görev yapan isimlerle bu konuda konuşmalar yapan Cocu, “Kaleyi görünce şut çekin. Gol olmasa da savunmanın dengesi bozulur” dedi. 

Elmas’a 11 göründü

Kanarya, Dinamo Zagreb ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını dün yaptığı antrenman ile sürdürdü. Teknik Direktör Phillip Cocu yönetimindeki idmanda Konya’ya karı görev yapan isimler aktif dinlenmeye yönelik çalıştı, diğer oyuncular pas ağırlıklı çalıştı. Cocu’nun Zagreb’e karşı Konyaspor maçında sahaya sürdüğü 11’i biri dışında aynen koruyacağı öğrenildi. Hollandalı teknik adam ikinci yarıda oyuna giren ve Eljif Elmas’ı Aatıf’ın yerine ilk 11’de düşündüğü belirtildi. Öte yandan F.Bahçe, taraftarlarının Konya maçı sonrası çıkardığı olaylar nedeniyle PFDK’lık oldu.