Medipol Başakşehir bu sezonki 6 yenilgisinin ikisini düşen takımlara karşı aldı

Spor Toto Süper Lig'i üçüncü sırada tamamlayan Medipol Başakşehir, 22 maçı kazanarak bir sezonda en fazla galibiyet aldığı sezonu yaşadı.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00
Spor Haberleri


Geçtiğimiz sezona göre beraberlik sayısı düşen ve mağlubiyet sayısı  artan turuncu-lacivertliler, sezonu aynı puana sahip olduğu (72) ancak ikili  averajda gerisinde bulunduğu Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada tamamladı.

Ligde en golcü Adebayor

Turuncu-lacivertli ekibin bu sezon ligdeki gol yükünü Togolu yıldızı  Emmanuel Adebayor çekti.

Medipol Başakşehir'de Adebayor 15 kez fileleri havalandırarak takımın  en golcü ismi oldu. Adebayor attığı gollerin yanı sıra, ortaya koyduğu futbolla  da futbolseverlerin takdirini kazandı.

Takımın Bosna Hersekli oyuncusu Edin Visca 9 gol atarken, Alexandru  Epureanu 6, Eljero Elia 5, Marcio Mossoro ve Mevlüt Erdinç 4'er, Emre Belözoğlu,  Joseph Attamah, Kerim Frei ve Riad Bajic de 3'er kez gol sevinci yaşadı.

En hırçın Emre ve Caiçara

Medipol Başakşehir'de en çok kart gören isimler Emre Belözoğlu ve  Junior Caiçara oldu. Emre ve Caiçara gördükleri 8'er sarı ve 1'er kırmızı kartla  takımının en hırçın isimleri olarak dikkat çekti.

Turuncu-lacivertli takımda, Emmanuel Adebayor ve Mahmut Tekdemir 8'er  sarı kart görürken, Alexandru Epureanu da 7 sarı ve 1 kırmızı kartla sezonu  kapattı.

İstanbul ekibinde kırmızı kart gören diğer isimler ise Marcio Mossoro  ve Arda Turan oldu.

En çok forma giyen Volkan Babacan

Medipol Başakşehir'de en çok forma giyen isimler listesinin başında  milli file bekçisi Volkan Babacan geldi.

Ligdeki 34 maçın 34'üne ilk 11'de başlayan Volkan, 3 bin 60 dakika  forma giydi.

Volkan Babacan'ın ardından ise en fazla görev yapan oyuncu geçtiğimiz  yıl olduğu gibi Edin Visca oldu. 32 maça ilk 11'de başlayan Visca, 2 bin 841  dakika sahada kaldı.

Chedjou 1 maçta görev aldı

Turuncu-lacivertli takımın, sezon başında kadrosuna kattığı ve yaz  kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk devreyi kapatan Kamerunlu savunma  oyuncusu Aurelien Chedjou, Medipol Başakşehir formasını ligde yalnızca 54 dakika  giyebildi.

Deneyimli savunma oyuncusu Medipol Başakşehir'in sahasında  Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olduğu maça ilk 11'de başladı ve 54 dakika sahada  kalabildi.

İstanbul ekibinde, uzun bir sakatlık dönemi geçiren Egemen Korkmaz ise  forma giyemedi.

6 yenilginin 2'si düşen takımlara

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 34 maçta 6 kez  sahadan mağlup ayrıldı.

Turuncu-lacivertliler, 6 yenilgisinin 2'sini ligden düşen Kardemir  Karabükspor ve Gençlerbirliği karşısında yaşadı.

İstanbul ekibi, diğer yenilgilerini Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe,  Aytemiz Alanyaspor ve Galatasaray karşısında aldı.