Şenol Güneş: İlk geldiklerinde Lens, Negredo, Medel takıma alışamamıştı

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş ve Hollandalı futbolcu Ryan Babel, LASK Linz maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00
Spor Haberleri


Beşiktaş'ın Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında LASK Linz ile karşılaşacağı maç öncesi teknik direktör Şenol Güneş ve Hollandalı futbolcu Ryan Babel basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş, LASK Linz maçı öncesi şöyle konuştu;

''KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ''

İlk maçta 1-0'lık skorla buraya geldik. Kendi sahamızda daha farklı kazanabileceğimiz maçı 1-0 bitirmiştik. Burada oynayacağımız rakibe saygı duyuyoruz. Koşan bir takım. Biz yine kazanmak için sahaya çıkacağız. İki tarafın da güzel futbol oynayacağını düşünüyorum. Umarım izleyenlere keyif veren ve bizim kazanacağımız bir maç olur. 

''HENÜZ %100 DEĞİLİZ''

Herkes hayatında bir gelişim yaşar. Futbol adına da bir gelişim yapmamız gerekiyor. Rakiplere göre daha güçlü olmanız gerekiyor. Fizik, mental olarak daha güzel şeyler sunmanız lazım. Bizim felsefemiz beli. Felsefemiz kazanmak. Yeri gelince hücum yeri gelince savunma yapacağız bunun için. Bu yıl onu daha iyi yaptığımızı düşünüyorum. Henüz %100 durumda değiliz. Zaten öyle olduğumuzda bunu siz de göreceksiniz.

''GEÇEN SEZON LENS, NEGREDO, MEDEL...''

Elimizdeki oyunculardan en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Tüm oyuncular takımın bir parçası. Herkes en iyisini yapmalı. En iyisini yapan oynar. Diğeri onu geçebilmek için rekabet yapacak. Bizim asıl yarışmamız rakipleriyle. Her oyuncumuza ihtiyacımız var. Geçen sezon ilk yarıda bunu başaramamıştık. İlk geldiklerinde Lens, Negredo, Medel takıma alışamamıştı. Puan kayıplarımız olmuştu. Beşiktaş içinde oynayan tüm oyuncular iyidir. 

''ARAMIZA KATILACAK OYUNCULARLA...''

Başarılı sonuçlar almak önemli ama sürdürebilmek daha önemli. Sürdürebilirlik olması için çok çalışmak gerekiyor. Geçen sezon transferlerin geç yapıldığı gibi bu yıl da Dünya Kupası sebebiyle oyuncular geç katıldı aramıza. Henüz takımda daha tam oturmuş değil. Gelen gidenlere göre değişimler olabilir. Geçen sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nden bir etkilenmemiz oldu. Bu yıl katılacak oyuncularla daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Sadece bizim iyi olmamız da yetmiyor. Rakiplerimizin nasıl olacağı da önemli.

''NEGREDO'NUN SAKATLIĞI VAR''

Larin ve Vagner ilk hazırlık döneminden beri bizimle beraber. Larin geçen sezondan oynamaya devam etti. Onun da eksikleri var. Vagner çok çalışıyor ama bitirmede sorun yaşıyor. Negredo'nun sakatlığı var. Uzun zamandır idmanlara çıkamıyor. Maçta ne kadar oynayabileceği soru işareti. Hepsi iyi oyuncu. Aynı şey Mustafa ve Umut için de geçerli. Oyuncuları sık sık değiştirmek doğru değil.

BABEL: ''GİDİŞAT GAYET İYİ''

1-0 biten ilk maçta Beşiktaş'ın tek golünü atan Babel ise ''Bizi zor bir maç bekliyor ama öz güvenimiz yüksek. Odaklanırsak gayet iyi bir skor alacağımızı düşünüyorum. Hala geliştirebileceğimiz birçok alan var ama gidişat gayet olumlu. Bu durum yarına da yansıyacak. Larin potansiyeli çok yüksek bir oyuncu. Hala çok genç ve biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gayet iyi yolda olduğunu düşünüyorum.'' sözlerini kullandı.