Apple A12, dünyanın ilk 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemcisi ünvanına sahip olacak

Apple’ın yeni iPhone modellerine güç verecek olan A12 işlemcisi hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Apple A12, dünyanın ilk 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemcisi ünvanına sahip olacak.

24 Nisan 2018 Salı 07:00
Teknoloji Haberleri

Yapılan açıklamada, teklif edilen satın alma işleminin müzik hizmetleri piyasasında seçenekleri azaltabileceği ve rekabet konusunda kaygılara neden olduğu kaydedildi.
 
Avrupa'da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirket birleşmeleri veya satın almalarını denetlemek AB Komisyonu'nun yetkileri arasında yer alıyor.
 
 
 AB Komisyonu, bu incelemelerde ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde AB Komisyonu birleşmeleri ve satın almaları engelleyebiliyor.
 
TSMC’nin 7 nm üretime hazır olması bir avantaj, ancak rakibi oldukça güçlü. Zira, Samsung’un seri üretim süreci gelecek yıla kadar hazır olmasa da, TSMC’ye kıyasla çok daha gelişmiş teknolojilere sahip olduğu herkes tarafından biliniyor.
 
 
Samsung’un önde olduğunun farkında olan Apple’ın, A13 işlemcisinde Samsung ile çalışacağı iddia ediliyor. Ancak, A12’yi üretme avantajı ile TSMC’nin, kasasını oldukça iyi bir şekilde dolduracağını şimdiden söylemek yanlış olmayacaktır.
 
TSMC’nin Apple ile yaptığı bu üretim anlaşması sayesinde şirket tarihinin en yüksek kâr oranlarına ulaşması beklenirken, oldukça önemli bir geçiş sürecine imza atılacak. Zira, 7 nm’ye geçiş sektör için oldukça büyük bir adım ve muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl boyunca 7 nm işlemciler kullanılacak.
 
(ShiftdeIete)