Apple gözlük için tahminler bir yıl daha öteye taşındı

Artırılmış gerçeklik gözlükleri kervanına Apple’ın da katılacağı, uzun süredir süregelen bir söylenti. Apple gözlüğün çıkışı için söylenen tarih ise, değişmiş durumda. Peki Apple gözlük ne zaman çıkacak?

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00
Teknoloji Haberleri

New York bazlı bir yatırım şirketi olan Loup Ventures şirketinin yetkililerinden Gene Munster, geçtiğimiz yaz Apple gözlüğün 2020 yılında çıkacağını ve iPhone’dan daha büyük bir başarı elde edeceğini söylemişti.
 
Teknoloji yatırımları yapan şirketin yetkilisi, yaptığı bu tahminin üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından tahminleri bir yıl öteye taşıdı.
 
Gene Munster, Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü için Eylül 2020 olan tahminini Aralık 2021 olarak güncelledi.
 
 
Munster, artırılmış gerçeklik konusunda uzman kişilerle görüştükten sonra Apple’ın bu tarz bir ürün çıkartmak için daha zamana ihtiyacı olduğunu anladığını ifade etti.
 
Apple’ın CEO’su Tim Cook’da geçtiğimiz aylarda artırılmış gerçeklik gözlüklerinin henüz olgunlaşmadığını belirtmişti. Apple daha çok oturmuş olan teknolojileri kullanarak; kullanıcılara eksiksiz ve akıcı bir deneyim hedeflediği için, buradan yola çıkılarak bu tarz bir ürün için daha vakte ihtiyaçları olduğunu anlayabiliriz.
 
Munster, aynı zamanda firmanın bu gözlükten elde edeceği geliri dahi hesaplamış. Ortalama 1300 USD satış fiyatıyla satılacağını tahmin eden Munster, firmanın ilk 12 ay içerisinde 13 milyar dolar elde edeceğini belirtiyor.
 
Bu oranda, Apple’ın 2022’deki gelir paydasının %3’ünü oluşturacak.
 
Gene Munster, gözlüğe geçiş sürecinin ise gelişmiş AR özelliklerine sahip iPhone’ların piyasaya sürülmesiyle başlayacağını, geliştiricilerin ARKit uygulamaları yapmak için teşvik edileceğini ve sonrasında da Apple’ın gözlüğü duyuracağını belirtiyor.
 
 
Korkulan taraf ise, güvenlik. Google Glass’ın 2014-2015’de yaşadığı başarısızlığın temeli, kamerasına dayanıyordu. Tüketicide kameradan ötürü yaşanan gizlilik tereddütü yüzünden Google Glass, başarılı olamamıştı.
 
Bu durum ile alakalı Munster; insanlar telefonlarında kameralar yer almaya başladığında ilk başta tereddüt ettiler ve daha sonra anlayışla karşıladılar, benzer bir durum zamanla AR gözlüklerde de olacak diyor.
 
(ShiftdeIete)