23 Nisan bayram hangi güne denk geliyor kaç gün tatil olacak? 23 Nisan lise ve üniversitelere tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kısa bir süre kala şimdiden tatil planları yapmak isteyenler de araştırma yapmaya başladılar. 23 Nisan’ın hangi güne denk geldiğini merak eden öğrenciler, buna göre hafta sonu planı yapacaklar. 2019 yılından 23 Nisan tatili planı yapanlar, “23 Nisan tatili kaç gün? 23 Nisan’da lise ve üniversiteler tatil yapabilecek mi?” sorularına şimdiden yanıt aramaya başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı bu sene Salı gününe denk geliyor ve resmi tatil olacak. Tatil planı olan memurlar ve çocuklar 22 Nisan gününe de izin alıp 4 gün izin yapma şansını yakalayacakları. İşte detaylarımız...

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00
Yaşam Haberleri


Tüm dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği ve her türlü sorunun el ele, kardeşçe çözülmesi gerektiğinin hatırlatılması bakımından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” çok büyük önem taşımaktadır. Nisan ayına girmemize sayılı günler kala milyonlarca öğrenci, “23 Nisan liselere ve üniversitelere tatil mi? 23 Nisan 2019 resmi tatil olacak mı?” sorularına yanıt arıyor. Bu kutlu 23 Nisan gününün tatil olup olmayacağına cevap arayan öğrenciler tatil planlarını şimdiden yapmaya hazırlanıyorlar. Haberimizin detayları aşağıda...

 
23 NİSAN 2019 LİSELERE TATİL Mİ?
 
23 Nisan bu yıl salı gününe denk geliyor.
 
Her sene olduğu gibi kamu kurumları ve okullar bugün kapalı olacak. Liseler de 23 Nisan'da tatil yapabilecek.
 

 
23 NİSAN TATİL Mİ?
 
Özellikle lisede eğitimine devam eden öğrencilerin merak ettiği bir konu olan 23 Nisan Çocuk Bayramı tatilinden bu senede öğrenciler faydalanabilecekler. Her sene olduğu gibi kamu kurumları ve okullar bugün kapalı olacak. 
 
23 Nisan resmi tatil olduğu için ülke genelinde tüm okullarda ve kamu dairelerinde işbaşı yapılmayacak. 24 Nisan günleri okul öncesi, ilk okul ve orta okullar şimdiye kadar tatil edilmişti. Gerekçesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan öğrencilerin, 23 Nisan’ın ertesi günü dinlenmesi olarak gösteriliyordu.
 
 

 
LİSELER VE ÜNİVERSİTELER 23 NİSAN 2019'DA TATİL Mİ?
 
23 Nisan tatil mi sorusu, eğitim hayatına lise ve üniversitelerde devam eden öğrencilerin de merakla araştırdığı bir soru olarak gündeme geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye genelinde resmi bir tatil olduğu için 23 Nisan günü, birçok kamu kurumu gibi lise ve üniversiteler de eğitim faaliyetlerine 1 günlük ara verecek.
 
 
24 NİSAN’DA OKULLAR VAR MI?
 
Ancak yönetmelik değişti ve bundan sonra 24 Nisan tatil olmayacak.
 
MEB bu sene yayımladığı takvime göre "23 Nisan 2019 Salı günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2018 akşamı sona erer" ifadesi yer almış, dolayısıyla bu günün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer verdiği bu ifadeye göre tatil olma imkanı düşük durmaktadır.
 
 
23 NİSAN ÖNEMİ
 
23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Tüm dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği ve her türlü sorunun el ele, kardeşçe çözülmesi gerektiğinin hatırlatılması bakımından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” çok büyük önem taşımaktadır. Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yer işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, yurtdışı temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.
 
 

23 NİSANIN ANLAM VE ÖNEMİ
 
23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.
 
Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.
 
Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.
 
Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.