Çocuk icrasına çözüm yolda

Boşanmış çiftlerin çocuklarının ‘icra dairesi’ aracılığıyla tesliminde yürek burkan görüntülere son verilmesi için aile hekimine bağlı yeni müdürlük kurulacak.

24 Mart 2019 Pazar 07:00
Yaşam Haberleri

ŞERİFE GÜZEL



İcra ve İflas Kanunu’nda yer alan hüküm kapsamında icra daireleri aracılığıyla yapılan çocuk tesliminde yürek burkan görüntülere son verilmesi için yeni formül üzerindeki çalışmalar son aşamaya getirildi. Yapılan son çalışmayla “çocuk icrası” olarak nitelendirilen teslim işleminin, aile hekimine bağlı illerde kurulacak Çocuk Hakları Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi öngörülüyor. 

HER İLDE AÇILACAK

Yeni oluşturulacak bu birimin, her il ve büyükşehirlerdeki merkezde yer alan büyük ilçelerde açılması planlanıyor. 

UZMANLAR DEVREDE

Boşanmış veya boşanma aşamasındaki ailelerin çocuklarının icra daireleri aracılığıyla teslim alınması sürecinin sona erdirilmesine yönelik düzenleme ile bu tür işlemleri “Çocuk hakları yazı işleri müdürlüğü” yürütecek. Taslak çalışmada bu müdürlüğün, her ilde kurulması ve “aile hekimi”ne bağlı olarak çalışması öngörülüyor. Çocuğun zarar görmeyeceği bir formül ile bu teslimin sağlanması amacıyla psikolog ve pedagog gibi uzmanlar ve eğitimcilerin de bulunacağı bir ortam oluşturulacak. Kolluk görevlilerinin yer almayacağı yeni formülde zorunlu durumlarda kolluk kuvvetlerinden destek alınması öngörülüyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından TBMM gündemine gelmesi planlanan yeni müdürlük Adalet Bakanlığı’na bağlı olabilir.