Yakup KÖSE

ykose@stargazete.com

Ekrem İmamoğlu başkanlığı kime devretti?

- Yakup KÖSE tüm yazıları

İstanbul İl Seçimi Kurulu bir oldubittiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na mazbatayı verdi. Ak Parti’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvurunun neticesini beklemeden yangından mal kaçılırcasına İmamoğlu’na mazbatayı veren İstanbul İl Seçim Kurulu bu saatten sonra halkın sandığa olan güvenin kaybetmesinin de sorumlusudur ve bu vebalin altından kalkamazlar! 

Hiç kimse bizden sandıklardaki örgütlü sahtekârlığı kabullenmemizi beklemesin. İsteyen CHP’nin yalan dolmalarını da yiyebilir, domuzunu da antrikotunu da musakkasını da, yiyene karışmam, neticede özgür bir ülkede yaşıyoruz. Lâkin yediklerinizden bizlere de yedirmeye zorlamayın; bünye meselesi, tıynet meselesi… 

“Mazbata, mazbata” diye dört dönen Ekrem İmamoğlu mazbatasını almaya giderken yanında hanımıyla birlikte CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da vardı. Şöhretini, kocasının 7 dakikada dörtte bir domuzu yediğini kamuoyuyla paylaşmasına borçlu olan Kaftancıoğlu İmamoğlu’nun gölgesi desem yalancı çıkmam. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplantılarda, belediyede hiçbir görevi olmamasına rağmen, İmamoğlu’nun yanında. Bana gelen bilgilere göre İBB’deki toplantılarda Kaftancıoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Başkanı kendisiymiş gibi davranıp İmamoğlu’ndan daha fazla konuştuğu yönünde. Yüksek Seçim Kurulu İstanbul’daki seçimleri iptal etmez ise HDP/PKK’nin eşbaşkanlık anlayışı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de uygulanacağa benziyor. 

Yalnız sadece Canan Kaftancıoğlu değil gölge başkan. Bir de Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık var. Çalık, bizzat Ekrem İmamoğlu tarafından gölge başkan olarak atandı! 

Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Ekrem İmamoğlu toplantıda Çalık’ı şu sözlerle gölge başkan ilan etti: “Yönetimini aldığımız bu belediyenin artık bir belediye başkanı var, an itibari ile verilen bazı talimatlar kadrolar üzerinden veriliyor, ancak benim yanımda şu an Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık var. Benim adıma sizi arıyor ya da konuşuyor olabilir, Genel Sekreter ile de bu süreci paylaştım, onun da bilgisi dahilinde, ancak bazen kendisi (Beylikdüzü Belediye Başkanı) de direkt sizinle iletişime geçebilir. O zaman bilin ki benim adıma konuşuyordur.” 

İmamoğlu’nun ardından konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık ilk tâlimatı verdi: “Ben şehir planlamacısıyım ve geçen dönem Ekrem İmamoğlu Bey’e teknik işlerden sorumlu belediye başkan yardımcılığı yaptım. Bu dönem de Belediye Başkanlığı nasip oldu ve İstanbul’un ilk şehir plancısı başkanı olduk, sorumluluk büyük biliyoruz. Ben istiyorum ki bu sorumluluk bilinci ile iş yapalım, üretelim. Tabi çok kısa bir süre içinde bir şeyler olsun istiyor başkan acelecidir, o yüzden sizlerden de yol gösterici olmanızı isterim. Bürokrasiye boğulmadan bazı işlerimizi toparlamamız lazım.” 

Çalık’ın “Acelecidir” dediği İmamoğlu İBB verilerini kopyalamada neden acele ettiği konuşulurken sanırım bu saatten sonra İBB’yi kimin yöneteceği de konuşulmalı. İstanbullu’nun hakkı değil mi Belediye Başkanları’nın kim olduğunu öğrenmek; İmamoğlu mu, Kaftancıoğlu mu, Çalık mı? 

Ha bir de Beylikdüzülüler için şöyle bir muamma var: Başkan seçtikleri Çalık İBB’yi yönetirken Beylikdüzü’nü kim yönetecek? Çalık Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nı kime devrettiğin açıklamalı. Bu da Beylikdüzülüler’in hakkı!