Yakup KÖSE

ykose@stargazete.com

Ertosun’un madalyası geri alınacak mı?

- Yakup KÖSE tüm yazıları

28 Şubat darbe davasında, cuntanın askerî kanadında yer alan generallere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Darbe yapmaktan ağırlaştırılmış müebbet cezası alan 28 Şubat cuntasının askerî unsurları şu an evlerinde istirahat ediyorlar! 

28 Şubat cuntasının sadece askerî unsurlarına ceza vererek 28 Şubat’la hesaplaşılamayacağını hep söyledik ve yazdık. Cuntanın medya, yargı ve mâlî unsurlarından da hesap sorulmalı. Bunun yanı sıra 28 Şubat cuntasının sebep olduğu mağduriyetler de giderilmeli. Darbe yapmaktan suçlu bulunup ağırlaştırılmış müebbet cezası alan generaller evlerinde otururken, onların zindana attığı Müslüman Anadolu’nun evlatları hâlâ adalet bekliyor!.. 

Ali Suat Ertosun’un ismini hatırlar mısınız? 28 Şubat’ın ‘kudretli’ Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü! ‘Kudreti’, cuntanın emirlerini harfiyen yerine getirmesinden. Metris ve Bandırma cezaevlerine düzenlenen “Noel Baba” baskınlarının mimarlarından. Hâkezâ “Hayata Dönüş” operasyonların da… 

Küçük yaşta (14) tutuklanıp bir de yaşadığım şehre (Antalya) uzak bir hapishaneye (Bandırma Cezaevi) konulunca babam Ertosun Bey’e ulaşıp durumu arz etmiş. Ertosun Bey babama kendisinden beklenen cevabı vermiş: “Hapse girerken bana mı sordu”! 

Kusura bakmasın kendisine sormadan hapse girdim, özür dilemeye de fırsatım olmadı. Hadi ben size sormadan hapse girerek bir ‘eşeklik’ yaptım, peki sizin de içinde bulunduğunuz 28 Şubat cuntasının diğer üyeleri beni hapse atarken sizi haberdar etmediler mi Sayın Ertosun!.. 

Hapse girerken kendisine sorulmamasına pek içerlenen, pek rikkatli Sayın Ertosun’un yıldızı AK Parti’nin ilk döneminde de parladı durdu. Zamanın Adalet Bakanı ve her dönemin adamı Cemil Çiçek’in şiddetli tavsiyesiyle Sayın Ertosun’a “Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası” takıldı! 

Şimdi haklı olarak soracaksınız, “Hangi üstün hizmetleri olmuş da madalya takılmış?”; onu ne siz ne ben bilebilirim, bilse bilse Sayın Çiçek bilir! Ertosun’a 28 Şubat cuntasının takmadığı hizmet madalyasını AK Parti’nin takması da hayatın garip bir cilvesi olsa gerek! Kendisine madalya takılan Ertosun’u dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi yapması da ayrı bir ödül oldu Ertosun’a! 

İşte bu Ertosun birkaç gün önce “ODATV” adlı operasyon haber sitesine konuşmuş. Mülâkatta Ertosun hukukun siyasileşmesinden yakınmış! Yargıtay Başkanı’ndan mübaşirine askerî garnizonlarda tek sıraya dizilip brifing aldığı 28 Şubat günlerindeki yargıyı da öve öve bitirememiş: “1999 ve 2000 yıllarında yapılan soruşturma ve yargılamalar; tüm dünyada saygı ile karşılanmış, milletlerarası kuruluşlar tarafından da herhangi bir eleştiri getirmemiştir.” 

“Tüm dünya” derken hangi ülkeleri kastettiğini anladınız değil mi! “Milletlerarası kuruluşlar” ifâdesiyle hangi kuruluşlar olduğunu da… İpucu vereyim, 15 Temmuz Anadolu’yu işgal teşebbüsünde işgalcilerin yayımladıkları bildiride bağlılıklarını sundukları “Milletlerarası kuruluşlar” Ertosun’un bahsettiği kuruluşlar! Böylece 28 Şubat’ın da FETÖ’nün de kimlere hizmet ettiğini bir kez daha görmüş oluyoruz… 

28 Şubat hukuksuzluğuna güzellemenin ardından Ertosun Hitler’in de seçimle geldiğini hatırlatıyor. ‘Rikkat’ sahibi olduğu kadar da taktik ve strateji sahibi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için her yolu deneyen Batı ve Batıcılar’ın argümanını kullanıp, Batı’nın kucağında “Türkiye’ye uluslararası müdahale edilsin” çağrısı yapan Elif Şafak gibi Türkiye’nin diktatör tarafından yönetildiğini söylemiş oluyor. Başkan Erdoğan’ı Hitler’le bir tutması da cabası… 

Sadede gelirsek, hadi 28 Şubat cuntasından hesap sormayı beceremediniz ey AK Partililer, kurucunuza Hitler benzetmesi yapan Ertosun’a verdiğiniz madalyayı bari geri alın. Kime hizmet ettiyse gitsin ondan madalya alsın değil mi!..