Ersoy DEDE

ersoydede@stargazete.com

Muhalifler tutuklanıyor algısını kırmak lazım

- Ersoy DEDE tüm yazıları

Eren Erdem’i hatırlıyor musunuz?.. Partisi milletvekili adayı olarak göstermemiş, 22 yılla yargılandığı davada tek başına bırakmıştı.. Şimdi de Silivri’de ilk duruşmasının yapılacağı tarihi bekliyor.. “..Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik  yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek..” ten yargılanıyor.. Örgüt dediği FETÖ.. Başında olduğu Karşı gazetesi tam bir FETÖ bülteni olarak çıktı. Bu hafızalarımızda.. Bu yönüyle örgütün amaçlarına hizmet ettiği iddiası çok da gerçekten uzak değil. Fakat hâlâ daha tam yerli yerine oturtamadığım bir şeyler var.. FETÖ konusunda en sert muhalefeti yapan biri olarak nasıl oldu da FETÖ’nün dümen suyuna girdi bu adam hâlâ anlamış değilim.. Elbette yargılamanın neticesinde ortaya çıkacak ama öyle anlaşılıyor ki FETÖ ile adı konmamış bir hedef birliği yapılmış burada..  Ama yine de bu, Eren Erdem’den bir FETÖ’cü çıkarmaya yeter mi, bilemedim.. Bakın ilk tutuklandığında Reuters, ‘Fetö’ye karşı kitaplarıyla tanınan muhalif isim FETÖ’den tutuklandı’ diye haber geçmişti.. Tahkim etmeye çalıştıkları algı, ‘muhalif isimler tutuklanıyor’ algısı.. İşte bunu kırmak lazım.. En azından yargılamanın tutuksuz yapılması, ‘muhalifler tutuklanıyor’ yaygarasını bitirecek bir hamle..  Eren Erdem’in muhalifliği mi kalmış?.. Kendi partisinde bile adı anılmıyor.. Ama içeri attığınız zaman Batı için ‘badem gözlü’ oluveriyor bir anda.. Bir not daha.. “.. beni FETÖ medyasına desteğe Kılıçdaroğlu yolladı, bana ifşa ettiğim belgeleri Bülent Tezcan verdi..” demedi mi Eren Erdem?.. E onlar dışarıda Eren Erdem içeride, bu nasıl iş?.. 

 

Adnancılar beni İngiliz derin devletinin adamı zannediyor

Adnan Oktar hakkında başlayan soruşturmanın, hiç de zannettikleri gibi basit bir dosya olmadığını yazdım ya.. Örgütün firari takımı çıldırdı.. Twitter’dan saydırıp duruyorlar..  “.. İngiliz derin devletinin bu ülkede yaptığı operasyonları neden perdeliyorsun, demek ki sen ingiliz derin devletinin adamısın..” diyorlar..  Beynini, uçkuru peşindeki bir müptezele kiraya vermiş olan bu zevzek takımına bir kez daha söyleyeyim. Siz ne derseniz deyin, yolun sonundasınız.. Bu defa  durum ciddi.. Hayal aleminde yüzmeyi bırakıp gerçeklerle yüzleşin. Bir gizli servis ve onun medya ayağı falan yok. Bana gelince.. Benim İngiltere ile aramdaki bağı kuran kadroyu açıklıyorum..  Black Sabbath, Deep Purple, Pink Floyd, Queen, Rolling Stones, The Beatles, Iron Maiden ve Led Zeppelin…  Ne yaptıysak bu arkadaşlarla birlikte yaptık. İtiraf ediyorum..

 

Menemen elbette soğansız yapılır!

Lezzet yazarı Vedat Milor, twitter’da anket başlattı.. Soru şu;“.. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?”.. Sonuçlar dün kafa kafayaydı.  Kim nasıl yaparsa yapsın, beni ilgilendirmez. Fakat zaten her yemeğe yağda soğan kavurarak başlıyoruz. Bırakın bari menemende soğan olmasın.. Onun yerine parmesan olsun mesela..

 

Okullar açılmadan bir açık hava konseri iyi gelir

 Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava sahnesinde muhteşem bir konser dizisi başlıyor. Dört bir yanda ilanlarını görmüşsünüzdür.. Turkcell’in bir klasik hale gelen ‘Yıldızlı Geceler’ konserleri Poll Production’ın muhteşem organizasyonuyla müzik severlerle buluşacak. Volkan Konak’la başlayacak olan konser dizisi;   Cengiz Kurtoğlu, Hakan Altun, Serkan Kaya gibi isimlerle devam edecek..  Okullar açılmadan, bitmeyen maraton başlamadan kendinize bir iyilik yapın.. Son bir kez nefes almak için iyi bir alternatif..