Yakup KÖSE

ykose@stargazete.com

Yine çiçeklendi darbeciler

- Yakup KÖSE tüm yazıları

Fetullah Gülen Terör Örgütü’nün (FETÖ) sayesinde bir anda mağdur oldular! 

“Cumhuriyet” ve “Biz kaç kişiyiz” mitingleriyle kitlelerini sokağa dökenler… “Ordu göreve” pankartı açanlar… e-muhtıra yayınlayanlar… Bir anda mağdur oldular; evet bir anda! Sağolsunlar, bizim medya da bunları “mağdur da mağdur” diye topluma pompalayıp durdu. 

Bunlar hakkında bir mağduriyetten bahsedeceksek o da onca hazırlığa rağmen darbe yapamamalarından doğan mağduriyet; tüm emekleri boşa gitti!.. 

Mâlûm el bu sefer “kırmızı düğme” yerine “yeşil düğmeye” bastı. Çünkü kırmızı düğme miadını doldurmuştu. Gelen dalganın önü sahtesiyle kesilmek isteniyordu ve 40 yıldır besledikleri FETÖ’yü cepheye sürdüler. 

10 yıl önce Türkiye’de iki darbeci grubun mücadelesi yaşandı ve FETÖ’cüler Ergenekoncular’ı Silivri Cezaevi’nde topladı. FETÖ’cüler Ergenekoncular’ı Silivri’ye toplarken kendilerine düşman gördüğü ama Ergenekon örgütüyle alâkası olmayan insanları da aynı çuvala koydu. Mağduriyetten bahsedilecekse bu kişilerin mağduriyetinden bahsedilebilir, tabiî ki gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra. Nasıl ki FETÖmetre varsa bir de Ergenekonmetre olmalı! 

FETÖ herkesi Ergenekon çuvalına atarken, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde halkımızın yazdığı destan sonrası tüm Ergenekoncular mağdur çuvalına atıldı ve hepsi beraat ettirildi. Medyada mağdur sıfatıyla boy gösterenler hiç utanmadan halkın kanıyla canıyla yazdığı 15 Temmuz destanını sahiplenmeye yeltendiler. Eh siz yüz verirseniz… 

Evet siz yüz verirseniz daha neler yapacaklarını eskinin Ergenekon sanığı şimdinin CHP milletvekili Dursun Çiçek canlı yayında geçen hafta anlattı: “Hâkim ve savcılarla, başsavcılarla görüşüyoruz. Soruşturmaların niye sonuçlanmadığını soruyoruz. Diyorlar ki ‘Türk yargısının durumu mâlûm, hâkim ve savcıların üçte biri sanık oldu, görevinden atıldı. Dolayısıyla bizim iktidarı yargılayacak gücümüz yok. İktidarı düşürmek sizin göreviniz, siyasetçilerin görevi. Onları iktidardan indirin, bakın bakalım nasıl yargılıyoruz biz onları!’ Başsavcılar var bunu diyen.”   

Bugün yerim dar olduğu için teferruata giremiyorum ama Çiçek’in söyledikleri gayet açık, adam daha ne desin!.. Lâkin ne hazindir ki şu saat olmuş Çiçek’in sözleriyle ilgili Adalet camiasından lehte ve aleyhte bir tek açıklama duyamadım. 

Ergenekoncular’ın mağdur olduğunu iddia edenlere hayırlı tıraşlar diliyorum, enseyi jiletle değil makineyle aldırın, istenmeyen tüyler sık sık çıkmasın!..