23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

217 çifte toplu nikah

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Uluslararası Büyük Ankara Festivalinde, 217 çiftin toplu nikahı kıyıldı.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
217 çifte toplu nikah

Tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından nikahları kıyılan 217 çiftin düğün şöleninde Linet, Nihat Doğan ve Seccad Mehmedi de verdikleri konserle genç çiftlerin mutluluklarına ortak oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu düğün şöleni gecesinde çiftler, kendileri için büyük özenle hazırlanan, çiçeklerle donatılan beyazlar içindeki masalarda nikahlarının kıyılmasını büyük bir heyecanla beklediler. Başkan Gökçek’in kıyacağı toplu nikah öncesinde ünlü sunucu Ceyhun Yılmaz’ın esprili sunumu ve fonda DJ Burak Bilgin’in çaldığı müzikler eşliğinde dans ederek eğlenen 217 çiftin mutlulukları gözlerinden okunurken, çiftlerin aileleri ve alanı dolduran onbinlerce Başkentli de çiftlere alkışlarla destek verdiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genç çiftlerin nikahını kıymadan gelin ve damatlar ile geceye katılanlara hoş geldiniz dedikten sonra 217 çift arasından belirlenen beş çiftin nikahlarını kıydı.

DARISI BEKARLARA

Çitlerin nikah şahitliklerini ise; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Murat Alparslan, SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hong Yang ve eşi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ali İhsan Ölmez, sanatçılar Nihat Doğan, Seccad Mehmedi ile Linet yaptı. 5 çiftin nikahının kıyılmasının ardından alanda bulunan 212 çiftin nikahını yine şahitler huzurunda kıyan Gökçek, yaptığı konuşmada, “Hepinizi karı-koca ilan ediyorum.

Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim sizi bir yastıkta kocatsın. En kötü gününüz böyle olsun. 3’ten az olmamak üzere boy boy çocuk ihsan etsin. Bir yastıkta kocayın. Hayırlı uğurlu olsun. Darısı buradaki tüm bekarların başına olsun” diye konuştu. Toplu nikah töreninin ardından Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, çiftlerin mutluluğuna çiçeklerden oluşturulan takın önünde tek tek fotoğraf çektirerek ortak oldular. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca çiftlere çeşitli hediyeler verildi.