26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

360 bin kişiye iftar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yılda kurduğu klimalı ve televizyonlu dev çadırlarda her gün 12 bin kişiyi ağırlayarak, Ramazan boyunca 360 bin kişiye iftar yemeği verecek.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
360 bin kişiye iftar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunun yaşandığı mübarek Ramazan ayı boyunca, halkı kurduğu dev iftar çadırlarında ağırlıyor. Her gün 12 bin kişinin iftar yaptığı çadırlar Siteler, Beşevler Metro İstasyonu çıkışı, Sincan, Mamak, Pursaklar, Polatlı, Yenimahalle, ve Altındağ’da yer alıyor. 

Dev çadırlarda Ramazan boyunca 360 bin kişinin aynı sofrada buluşması bekleniyor. 

KLİMA DA VAR TV DE 

Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle klimayla önlem alan Büyükşehir Belediyesi, çadırlara iftar programlarının izlenebilmesi için LCD ekran televizyonlar da yerleştirdi. Vatandaşlara her gün EGO yemekhanesinde hazırlanan ve en az 4 çeşitten oluşan menü ikram ediliyor. Hijyenin ön planda tutulduğu iftar çadırlarında, yemeklerin yanında hurma ve su ikramı da yapılıyor. Şehir dışından gelen, işten veya okulundan çıkan, davetli olduğu yere yetişmeye çalışanları da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, Metro ve Ankaray istasyonlarında da her gün içerisinde poğaça ve su bulunan iftar paketleri dağıtıyor. Büyükşehir Belediyesi, halka belirlenen noktalarda kişi başı günlük bir ekmek dağıtımına da devam ediyor. 

İFTAR ÇADIRLARI NEREDE?  

SİTELER: Seğmenler Kent Meydanı - Ulubey Mh. Selçuk Cd. Siteler itfaiyesi karşısı.

BEŞEVLER: Metro İstasyonu çıkışı.  

SİNCAN: Kent Meydanı, Mareşal Fevzi Çakmak Cd., Polatlı 2 Cd.  

MAMAK: Akdere Merkez Camii Yanı,  

PURSAKLAR: Karacaören TOKİ Blokları. 

POLATLI: Heykel Meydanı, 

YENİMAHALLE: Demetevler Hastane Metro İstasyonu Açık Otopark Üst Kademe. 

ALTINDAĞ: Hüseyingazi Ekin Mh. Bostancık Cd. Rauf Denktaş Parkı içi