25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Afrika pazarı için ulaşım ucuzlatılmalı

Kolejli İş adamları Derneği (KİD) Başkanı Hakan Çınar, Afrika pazarının ticaret hacminin gelişmesi açısından önemine dikkat çekti. Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza ile görüştüklerini belirten Çınar, “Uçak fiyatları mutlaka ucuzlatılmalı” dedi.

13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Afrika pazarı için ulaşım ucuzlatılmalı

Türkiye ve Afrika ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin Türkiye ve Afrika ülkeleri için önemli olduğunun söyleyen Hakan Çınar, bu kapsamda Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza ile görüştü. 

Dostane ilişkilerin ticari boyuta taşınması için büyük çaba harcadıklarını da belirten Çınar, “Afrika ülkeleriyle olan iletişimimiz her sene başarıyla katlanarak devam ediyor. Afrika tarım gibi ekonomik faaliyetlerini başarıyla yürütülebileceği bir alan. Bu noktada Türkiye olarak daha fazla çaba sarf etmemiz ve ikili ilişkilerimizi başarıyla yürütmemiz gerekiyor” dedi.

FUARLAR VE İŞ ZİRVELERİ DÜZENLENMELİ

Kolejli İş adamları Derneği olarak Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren birçok üyelerinin olduğunu kaydeden Çınar, “Bu noktada hem Afrikalı paydaşlarımızdan hem de bizler tarafından THY’nin fiyatlarının yüksek 

olduğu görüşünde birleşiyoruz. Bu anlamda THY’nin bu fiyatları yeniden gözden geçirmesi gerek” ifadelerini kullandı. Çınar, üzerinde durulması gereken diğer bir ortak konunun ise; Afrika ilişkilerini geliştirecek fuar ve iş zirvelerine ev sahipliği yapılması olduğunu belirtti.