19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ANGİKAD’dan ‘Pembe Kurdele’li iş yerleri serisi

ANGİKAD Başkanı Yeşim Belli, “Meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türü.

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ANGİKAD’dan ‘Pembe Kurdele’li iş yerleri serisi

Erken teşhis edilirse tedavi edilen bir hastalık olması çok önemli. 20 yaş üzerindeki tüm kadınların kendi kendine meme muayenesi konusunda eğitim almaları ve öğrenilenleri düzenli ve periyodik aralıklarla uygulamaları gerekiyor. ANGİKAD bu bilinçle “Farkındayım” Projesi ile erken tanı için kadınlarımızı uyaracak” dedi. ANGİKAD, Anıttepe Rotary ve Medsentez’le ortaklaşa düzenlediği Ekim Ayı Toplantısını Swiss Otel’de gerçekleştirdi. Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nın öneminin vurgulandığı toplantıda ANGİKAD Başkanı Belli, Dernek olarak yaşama geçirdikleri ‘Farkındayım’ Projesini anlattı. Belli, “Meme Kanseri ile mücadelede fark yaratacak bir projeyi başlattık. Kadınlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi ile ilgili tüm çalışmalara destek oluyoruz” diye konuştu. Belli, ‘Farkındayım’ Projesinin Dernek üyeleri tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, sosyal sorumluk çalışmalarına kurumsal bir yön katılmasının önemli bir konu olduğunun altını çizdi. 

ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan Anıttepe Rotary Kulübü Başkanı Can Pelin’de, “Milyonlarca üyemiz var. Bu dönem sloganımız; ‘fark yaratalım’. İnsanların hayatında bir fark yaratalım, onların hayatına dokunalım diye bu sloganı benimsedik. Dolayısıyla ANGİKAD’ın bu projesi ile de insan hayatına dokunacağımızı düşünüyorum” dedi.

Toplantıda meme kanseri hakkında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Ercüment H. Tekin, meme kanseri farkındalığı için yapılan çabaların boşa gitmediğini kaydetti. Tekin, “Erken tanınan bir meme kanserinin sağladığı avantajları biz ofislerimizde oturarak, ameliyatlar yaparak, tedaviler uygulayarak sağlayamayız. Erken tanı çok önemli” diye konuştu. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Yamaç da, “Meme kanseri diğer organ kanserlerine göre tedavisinde daha başarılı olduğumuz bir hastalık. Başarı oranı tümörün tipine ve hastalığın yaygınlığına göre değişiyor” dedi.