19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ASO: Ekonomimiz daha da güçlenecek

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de “Sayın Başkan Erdoğan’ın mesajı gerekli yerlere ulaşmıştır. Milletimiz de bu çağrının gereğini yerine getirecektir” dedi.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ASO: Ekonomimiz daha da güçlenecek

Türkiye’nin 15 Temmuz’daki darbe girişimine benzer bir saldırıyla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Özdebir, bu noktada sanayicilere düşen görevin üretime, ihracata devam etmek olduğunu söyledi. Özdebir, cari açığın önüne geçmek için birey olarak herkesin tercihlerini gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayarak “Yabancı malı hayranlığından vazgeçmeli ve yerli malı tüketimine yönelmeliyiz. Sanayicimiz de bu anlamda kaliteli yerli malı üretimi için çaba göstermelidir” diye konuştu.      

Döviz kurundaki hareketliliğin ülke ekonomisine olası etkilerine değinen Özdebir, Türkiye’nin ekonomik parametrelerinde herhangi bir değişiklik görülmediğine işaret ederek, “Dövizde dalgalanmayı büyütecek hareketlerden kaçınmalıyız. Tek tek kendi menfaatlerimizi değil, ülke menfaatini göz önünde bulundurmalıyız” değerlendirmesinde bulundu. Özdebir, “Milletin gücü karşısında hiçbir silah dayanamaz. Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ABD›nin uyguladığı ambargonun ardından bugün savunma sanayiinde dünyanın öncü ülkelerinden biri haline geldi. ABD Başkanı Donald Trump›ın saldırılarının ekonomi üzerinde etkileri olacaktır ancak sonbaharda dalları budanan ağaç nasıl güçleniyorsa bu saldırılar ekonomimizi daha da güçlendirecektir” dedi.