18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

ASO’dan borç yapılandırmasına destek

ASO Başkanı Özdebir: Borçlarını yapılandıran ancak taksitlerini ödeyemeyenlere yeni bir fırsat yaratıldı. Ödemesini yapmayanlar, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs’a kadar ödeyebilecekler.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ASO’dan borç yapılandırmasına destek

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında borçları yapılandırılan ancak taksitlerini ödeyemeyenlere yeni bir fırsat tanındığını anımsatarak, “Ödemesini yapmayanlar, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs’a kadar ödeyebilecekler” dedi.

Ankara Sanayi Odası ve Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı iş birliğinde, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’a ilişkin toplantı, ASO 1.OSB’de gerçekleştirildi. Toplantıda, bölgede yer alan sanayicilere kanunun getirdiği yeni fırsatlar anlatıldı. 

Özdebir, burada yaptığı konuşmada, söz konusu kanunla vatandaşın kamuya olan borç yükünün azaltılması, taksitlendirme, ihtilafların sonlandırılması gibi imkanlar getirildiğini dile getirerek, borçlarını yapılandıran ancak taksitlerini ödeyemeyenlere yeni bir fırsat yaratıldığını hatırlattı. Özdebir, “Ödemesini yapmayanlar, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs’a kadar ödeyebilecekler. Böylece kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklar” diye konuştu. 

ÇALIŞMA BAŞLATILDI  

Kanun çıktığında piyasalarda likidite sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Özdebir, şunları kaydetti: “Firmalarımız birinci taksitlerini ödeyebilse de ikinci taksitlerini ödemede sıkıntıya girmişti. Maliye Bakanımız Naci Ağbal bu duruma müdahale ederek bir dizi çalışma başlattı ve işletmelerimizin vergi ödemelerinde sorun yaşamamaları için büyük bir kolaylık sağladı. Sanayici dostu yaklaşımlarından dolayı Ağbal ve emeği geçen tüm bakanlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. ASO olarak mayıs ayının sonuna kadar düzenleyeceğimiz toplantılarda işletmelerimize verilen destekleri anlatacağız.”