25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ATİD, İran Büyükelçiliği’ni ziyaret etti

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ATİD, İran Büyükelçiliği’ni ziyaret etti

İran Kültür Müsteşarı Hamid Ebrahimi Büyükelçilik olarak ATİD Yöneticilerine tam destek vereceklerini kaydederek, «Hemen 2 ülke arasında turizmcileri bir araya getirecek çalışmalara başlayacağız» dedi.

ATİD Ulus Bölge Komisyonu Başkanı Cenk Aydoğan ve Üyeleri İran Kültür Müsteşarı Hamid Ebrahimi makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türkiye’ye gelen yabancı turist oranı içinde İranlıların ön sıralarda olduğunu belirten Aydoğan, “Ancak ne yazık ki Ankara, İranlı misafirlerimizin çok azını ağırlıyor. Bu oran arzu ettiğimiz seviyelerde değil. İyi bir tanıtım ve özel kampanyalarla Ankara’mızın daha çok İranlı misafiri ağırlayacağına eminiz” diye konuştu. Aydoğan, bu konuda Kültür Müsteşarı Hamid Ebrahimi’den destek istediklerini vurgulayarak, ATİD’in her türlü çalışma için hazır olduğunu kaydetti.

2 ÜLKE TURİZMCİLERİ BİR ARAYA GELECEK

Ziyarette konuşan İran Kültür Müsteşarı Hamid Ebrahimi bu yıl İran’dan Türiye’ye gelen turist sayısının 1 milyon 600 bini bulduğunu anlatarak, “Türkiye’ye gelen İranlıların ilk tercihi İstanbul, sonra 

Antalya ve Ege kıyıları bunu izliyor. Ankara bu sıralamadan çok az bir pay alıyor” dedi. 

Hamid Ebrahimi şunları söyledi: “İran ve Türkiye arasında uzun yıllara dayanan bir geçmiş var. Halkımız Türkiye’yi yalnızca 

bir turizm bölgesi olarak değil aynı zamanda iyi bir yatırım merkezi olarak görüyor. Büyükelçilik olarak Türkiye’den de turistlerin İran’a gitmesini istiyoruz. Bu konuda yapılan çalışmalar var. Özellikle Ankara’nın bu çerçevede değerlendirilmesi için ATİD’e destek oluruz. Sizin çalışmalarınızı İran’daki muhataplarınıza iletip, onlarla bir araya gelmenizi sağlayacağız.”