25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ATO’dan Coğrafi Ürünler Pazarı 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, beraberindeki heyetle birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

1 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ATO’dan Coğrafi Ürünler Pazarı 

Ziyaret sırasında ATO’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Baran, geçen yıl düzenledikleri Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nden söz etti. Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünler bakamından zengin bir ülke olduğuna dikkati çeken Baran, 12 ay boyunca hizmet verecek ‘Coğrafi İşaretli Ürünler Pazarı’ kurmak ve Ankara’yı coğrafi işaretli ürünlerin ihracat merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Baran, ATO’nun Gıda Kent, Yapı Kent ve Tekstil Kent ile ilgili çalışmalarını da anlattı. 

NEFES KREDİSİ’NİN 3’ÜNCÜSÜ YOLDA 

ATO’nun ekonomik ömrünü tamamlayan binasının yerine yeni hizmet binası yapma projesini ertelediklerini anlatan Baran,  bu kaynağı üyelere nefes kredi olarak kullandırma kararı aldıklarını söyledi. Dünyanın en maliyetli coğrafyasında yer alan Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Baran, “En çok birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye bugün ihtiyacımız var. Türkiye’nin en büyük ikinci sivil toplum kuruluşu olarak devletimizin, hükümetimizin ve Sayın Başkan’ımızın yanındayız” dedi.