20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Aydoğan: İhalelerin dışında tutuluyoruz

Ankara'nın en önemli ticaret noktalarından biri olan Ulus’ta bulunan oteller, devlet ihalelerine girememekten şikayetçi.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Aydoğan: İhalelerin dışında tutuluyoruz

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Ulus Otelleri Komisyon Başkanı Cenk Aydoğan, “Ulus otelleri olarak uzun süreden beri devlet ihalelerine giremiyoruz. Devlet kuruluşlarının Ankara’da yaptığı tüm organizasyonlarda Ulus bölgesinde bulunan oteller konaklama ihalelerine alınmıyor. Bu konuda Ulus bölgesi otelleri olarak büyük sıkıntı ve mağduriyet yaşıyoruz” dedi.

ADIM ATILMASINI BEKLİYORUZ

Ulus’un Ankara’nın en köklü ve önemli ticaret merkezlerinden birisi olduğunu kaydeden Aydoğan, ATİD olarak bölgenin canlanması için bir dizi çalışma başlattıklarını kaydetti. Aydoğan, “Bölgedeki otellerimizle belli periyotlarda toplantılar düzenliyoruz. Çok sayıda otelin bulunduğu Ulus, maalesef büyük sorunlarla karşı karşıya. Büyük bir potansiyele sahip Ulus’un otelleri bu hak mağduriyetinden dolayı önemli bir maddi kayba uğruyor. Başkent turizminin sıkıntı yaşadığı bir dönemde bu uygulama aynı zamanda prestij kaybımıza da neden oluyor. İlgili mercilerin bu konuda olumlu bir adım atmasını bekliyoruz. Aksi takdirde zor dönemden geçen Ulus bölgesi otellerini çok daha sıkıntılı bir süreç bekliyor. Büyük yatırımlarla kurulan bu otellerin yatırımcıları ve personelinin ortak görüşü bu yönde.”