20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

‘Ballı’ hasat başladı   

Mamaklı arıcılar Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara balını markalaştırmak amacıyla yaptığı arılı kovan ve malzeme desteğiyle ürettikleri balı toplamanın mutluluğunu yaşıyor.  

1 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
‘Ballı’ hasat başladı   

Başket'in birçok ilçesinde olduğu gibi Mamak Lalahan’da da arıcılar ürettikleri balı hasat etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara balını markalaştırmak ve üretimini artırmak amacıyla arılı kovan ve malzeme dağıtımı ile desteklediği arıcılar, ürünlerini almanın sevincini yaşıyor. Mayıs ayında bal üretimine başlayan arılar, Temmuz ayının başlarına kadar peteklerini hazırlıyor. Arıcılar için de hasat zamanı Ağustos ayı başlarından itibaren başlıyor. 

KURAKLIĞA RAĞMEN 100 KG  

Mamak Lalahan’da 6 yıldır arıcılıkla uğraşan üniversiteli genç çiftçilerden 28 yaşındaki İskender Yılmaz, iki senedir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı arılı kovan desteğinden yararlandığını belirterek, toplam 25 tane arılı kovanı olduğunu, bu sene kurak geçmesine rağmen 100 kiloya yakın bal hasat ettiklerini söyledi. 

Bal süzme işlemi sonrası aldıkları ürünün sevincini yaşayan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği arılı kovanlar güzel ve kaliteli. Ayrıca dağıtılan arı otlarının da çok faydasını görüyoruz. Arı otlarını ekiyoruz. Böylece verim daha çok oluyor. Bir dönümde 100 kiloya kadar bal verimi oluyor. Biz hizmetten çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesine bizlere sunduğu bu imkandan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı yetkilileri, Ankara’nın merkez dahil ilçelerinin arıcılık potansiyeli bakımından çeşitli ve zengin bitki örtüsüne sahip olduğuna dikkati çekerek, “Ankara balı kaliteli bal sınıfına giriyor hatta namı yüzyıllar öncesine dayanıyor” bilgisini paylaştı.