25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başkan Belli: Kadın girişimciler artmalı

ANGİKAD Başkanı Belli, “Dünyadaki bütün ekonomilerde ufukları girişimciler açar. Geleceğin şekillenmesinde girişimcilerin fikirleri belirleyici kuvvet olacaktır. Genç girişimcilerimizin sayısını ne kadar arttırırsak, gelecekte de o kadar söz sahibi oluruz” dedi.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başkan Belli: Kadın girişimciler artmalı

 

Girişimci İşkadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD), Ankara Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi kapsamında Girişimcilik Eğitimi düzenledi. Ankara Houston Hotel’de düzenlenen programa katılan girişimciler eğitim süreci sonunda sertifikalarını aldı. ANGİKAD Başkanı Yeşim Belli, dernek olarak girişimciliğin gelişmesine büyük önem verdiklerini ifade ederek, “ANGİKAD olarak ülkemizde girişimciliğin artması için yoğun çaba harcıyoruz. Özellikle kadın girişimcileri çatımız altında toplamak en önemli amacımız. Ülkemizde kadın girişimci sayısı çok az. Bunun arttırılması için yapılan her organizasyona destek veriyoruz. Kadınlarımızın, gençlerimizin girişimci yanlarını arttırıcı onları teşvik edici projeleri arttırmalıyız. Bugün yaşanan işsizliğin en büyük kaynağı girişimcilerin ortaya çıkamaması” dedi.

GİRİŞİMCİ RUHU ÖLDÜRÜLMEMELİ

İnsanların, inandıkları işi yaptıkları zaman mutlaka başarıya ulaştığını kaydeden Belli, gençlerin ve kadınların girişimci ruhunun öldürülmemesi gerektiğini söyledi. Genç girişimcilere tavsiyelerde de bulunan Belli, “Bir girişimcinin ilişki ağı çok kuvvetli olmalı. Girişimciliğin tüm evrelerinde bu ağın büyüklüğü size kolaylıklar sağlayacaktır. Sermaye desteğinden ulaşmak istediğiniz pazara kadar bu ağ hep size kolaylıklar getirecektir. İlişkilerinizi sürekli arttırmalı ve yeni çevreler edinmelisiniz” diye konuştu. Eğitim sürecini tamamlayarak sertifikasını alan katılımcılar program kapsamında memnuniyetlerini dile getiren, olumlu yorumlarda bulundu.