16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Beypazarı turizmi atağa kalkıyor

Sahip olduğu termal tesislerle özellikle sağlık turizminde önemli bir yere sahip olan Beypazarı’ için günübirlik ziyaretlerin yanı sıra, turistlerin konaklamasını sağlayacak yeni projeler üretiliyor.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Beypazarı turizmi atağa kalkıyor

Ankara'nın gelişen bir değeri olan Beypazarı’nın turizmden daha çok pay alması sağlamak için sektör temsilcileri yeni çözüm yolları üretiyor. Beypazarılı turizmciler, bu çerçevede Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya, Ankara Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ve TÜRSAB Disiplin Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak da katıldı. 

Beypazarı’nın özellikle sağlık turizmi açısından önemli bir değer olduğunu belirten ATİD Başkanı Birol Akman, ilçenin hak ettiği değeri görmesi için çalışacaklarını dile getirdi. Termal turizmi için önemli bir potansiyele sahip olan ilçenin günübirlik ziyaretlerin ötesine geçmesi gerektiğine dikkati çeken Akman, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve bölgedeki otellerin çözüm yolları aradığını söyledi. Gazozuyla da ünlü Beypazarı’na gelen turistlerin konaklama gün sayısını çoğaltacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Akman, “Farklı etkinlikler ve festivaller yaparak, yerli ve yabancı turistin ilgisi Beypazarı’na çekilmelidir. Oteller için promosyon ve paket programlar hazırlanmalı. Ankara’ya gelen turistlerin Beypazarı’na da gelmesi sağlanmalıdır” diye konuştu. Beypazarı’ndaki otellerin ATİD çatısı altında toplanacağını da söyleyen Akman, böylelikle hem ilçenin hem de Başkent’in turizmine olumlu katkı sağlayacaklarını vurguladı.