18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Birlikteliğin gücünü kazanca çeviriyoruz

Konut sektöründeki tecrübe ve birikimlerle yatırımcıyı doğru projelere yönlendirdiklerini söyleyen Ufuk Mülk Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ufuk, “Proje çalışmalarını bilerek bunu yatırımcıyla paylaşıyoruz” dedi.

16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Birlikteliğin gücünü kazanca çeviriyoruz

Geliştirdikleri konut ve ticari projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Ufuk Mülk Yatırım Proje Geliştirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ufuk, yatırımcıların çok kısa sürede yüksek oranda kar etmelerini sağladıklarını söyledi. Ufuk, “Yatırımcılarımızla birlikte hareket edip, birlikteliğin gücünü kazanca çeviriyoruz” dedi. Sektördeki tecrübe ve birikimlerle yatırımcıları doğru projelere yönlendirdiklerini belirten Ufuk, hedeflerini anlattı. 

- Ufuk Mülk Yatırım Proje Geliştirme A.Ş. hakkında bilgi verebilir misiniz?

İsmimizden de anlaşıldığı gibi arsalarımıza, mimarlarımızla proje geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz konut ve ticari projelerimizde, yatırımcılarımız ilgili belediye tarafından onaylanan mimari projelerimizden erken yatırım yapma avantajını kullanıyor. Böylelikle yüzde 80 ila yüzde 150 arasında kazanç sağlıyorlar. Geliştirdiğimiz sistem çok net olup, her projemizin yüzde 20 ila yüzde 70’ine sahibiz. Yatırımcılarımızla birlikte hareket edip, birlikteliğin gücünü kazanca çeviriyoruz. Arsa yatırımı öngörünün sağlamlığı ilkesine dayanır. Bununla birlikte proje çalışmalarını önceden bilip bu değerli bilgileri yatırımcılarımızla paylaşmak en temel işimizdir. Yeni yatırım yerleri keşfediyoruz. Yeni bölgelerde yeni yatırım projeleri geliştiriyoruz.

TECRÜBE DAHA DEĞERLİ

- Cem Ufuk kimdir? Biraz da kendinizden bahseder misiniz? İş hayatına nasıl başladınız?

Aslına bakarsanız, iş hayatına ilkokulda başladım. Dersler bittikten sonra simit satardım, pazarda kavun-karpuz satardım. Yaşadığım o zorlukların çok faydasını gördüm. Bugün başarılı olmamda o günlerin etkisi çok büyük.  Dürüstlük en büyük sermayemdir. 

Hep kendimden yaşça daha büyük daha tecrübeli arkadaşlar edindim. Onlardan paradan daha değerli olan tecrübelerini kazandım. Giderek başarı olmaya başladım. Önce World Ticari Mülk Firmamı açtım. Onu revize etmem gerekiyordu. İşlerimi daha da büyütmek için Ufuk Mülk Yatırım Proje Geliştirme A.Ş.’yi kurdum. 

- Yatırımcılarınıza sunduğunuz avantaj veya avantajlar neler?

Geliştirdiğimiz konut ve ticari projelerimizde, kaçıncı kat, kaç numaralı bağımsız bölüm ya da mağaza olduğunu belirleyip, yatırımcılarımızın çok kısa sürede yüksek oranda kar etmesini sağlıyoruz. Yıllardır süre gelen deneyimlerimiz neticesinde sağlam öngörü ilkemiz ve yapmış olduğumuz düzenli araştırmalar sayesinde, yatırımcılarımıza sıfır risk sunuyoruz. Sektördeki 12 yıllık tecrübe ve birikimimizle, yatırımcılarımız için doğru bölgelerde doğru projeler geliştirerek tapularını hemen teslim ediyoruz.  Bununla birlikte, mülklerini geliştirdiğimiz projelerimizin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre 12 ay ila 36 ay içinde teslim edip, kısa sürede yüzde 80 ila yüzde 150 arasında kazandırıyoruz.

YATIRIMCININ GÖZDESİ OLDU

- Hedeflerinizden bahseder misiniz?

Şirket olarak hedefimiz, müşterilerine en kazançlı yatırımı yapmalarını sağlayarak, Türkiye’nin en çok proje geliştiren ve en güvenilir markalarından biri olmak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Ankara, başkent ve önemli kurumların üssü olmasının yanı sıra hızlı gelişimi sebebiyle gayrimenkul yatırımlarına önemli bir hal aldı. Yerli ve yabancı yatırımcının gözdesi oldu. Arsa yatırımcısı torununu bile düşünerek hareket ediyor. Biz de firma olarak, yatırımcımıza en doğru şekilde yönlendirme yapmak zorundayız. En büyük hedefimiz, bu doğrultuda tek olmak. 

- Ankara giderek artan ekonomik ve sosyal zenginlikleriyle yatırımcılar tarafından ilgi çekmeye başladı. Ankara’yı gayrimenkul olarak değerlendirebilir misiniz?

Başkent Ankara, her yöne doğru hızlı bir büyüme trendi yakaladı. Artık İstanbul’un değil, Ankara’nın da taşı toprağı altın. Ankara’da kişi başına düşen milli gelirin ülke ortalamasının üzerinde, kamuda sabit gelir ve iş güvencesi ile çalışan insan sayısı da hayli fazla. Bütün bu faktörler de kentte gayrimenkul yatırımlarını ve bu yatırımların değerini önemli ölçüde artırmakta. Bugün kentin gayrimenkul bakımından en değerli ve önümüzdeki yıllarda prim yapması muhtemel bölgeleri bellidir. Bilkent, İncek, Ümitköy, Gölbaşı, Yaşamkent, Mamak ve Macunköy gibi yerleşim yerlerinde hem arsa, hem konut, hem de ticari mülk yatırımları İstanbul ve İzmir gibi mega kentlerle yarışacak kalitede ve değerdedir.  

- “Arsa ve ticari mülk konuttan kazançlı” dediniz. Bunu biraz açar mısınız?

Şöyle ki, Ankara’daki işletmeler de artık günün koşullarına uygun daha fonksiyonel ve lüks mekanlarda faaliyet göstermek istiyor. Büyüklüğü ne olursa olsun firmalar artık kendi yağlarıyla kavrulmak, eski usul mekanlarda hizmet vermek istiyor. Bu da şirketleri kiralama ya da satın alma yöntemiyle ticari mülke yöneltiyor. İşletmeler bunu bir yatırım fırsatı olarak da değerlendiriyor. Doğru yapılan arsa ve ticari mülk yatırımında hızlı geri dönüş avantajı ve mülkün değer kazanma oranına baktığımızda, konuttan daha fazla kazançlı bir yatırım olduğu görülüyor.  

BAŞKENT’E YATIRIM İYİ KAZANDIRIYOR

- Ankara’daki gayrimenkul satışını değerlendirebilir misiniz? 

Daha önce de sık sık dile getirdiğimiz gibi yabancı yatırımcıların, şehrimize ilgisi devam ediyor. Ülkemizin ve kentimizin jeopolitik önemi ve gayrimenkul projelerindeki uygun ödeme koşullarıyla gayrimenkul ve inşaat sektörü olumlu etkileniyor. Bol alternatifli ve yatırımcıları cezbeden karma projeler ile ofis projeleri bir hayli ilgi görüyor. Gayrimenkul sektörünün gözbebeği Ankara, yatırımcısına kazandırdığını, son verilerle bir kez daha ortaya koyuyor.  Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı son konut satış verilerine göre, Ankara 12 bin 130 konut satışıyla ikinci sırada yer aldı. Bizim tüm kesimlere önerimiz, gayrimenkul piyasasının bu denli canlı olduğu ve kazandırdığı bir kentte, Türkiye’nin en fazla gayrimenkul satılan ikinci kenti Ankara’da, bu avantajlardan yararlanmalarıdır. 

- Yatırımcılara ipucu vermek adına Ankara’nın en kazançlı bölgeleri nereler olabilir?

Doğrusunu söylemek gerekirse, neredeyse bütün bölgeleri değerli ve yatırım için uygun. Fakat en popüler yatırım alanları bilindiği üzere son yıllarda ciddi gelişme gösteren güney ve batı akslarındaki alanlar. Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu ve Konya Yolu bölgelerini içine alan bu aksların yanı sıra havaalanını içine alan kuzey aksı da son yıllarda değer kazanmaya başladı. Yine Samsun Yolu bölgesini içine alan doğu aksı da uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürecek bir alan. Kısacası Ankara, her yatırımcıya sahip olduğu birikime uygun fırsatlar sunan çok özel bir şehir.

İLKELİ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

- Yeni girişimcilere tavsiyeleriniz var mı?

Dürüstlük en büyük erdemdir, dürüst olsunlar. ‘Para ağır silahtır, herkes taşıyamaz’ sözü, her zaman paradan daha değerli olsun. İlkeli ve prensipli olsunlar. Kendilerinden büyük ve tecrübeli insanlarla arkadaşlık etsinler. ‘Erken kalkan yol alır’ diye bir söz vardır. Mesela ben 06.00’da kalkarım. 07.00 ile 07.30 arasında çalışanlarımdan önce iş yerimde olurum. Erken saatte başlasınlar hayata. Acele karar vermesinler. Bir eylemde bulunacakları zaman iyice düşünüp, sonra harekete geçsinler. 

- Son olarak Empire İncek projenizden de bahsedelim. Diğer projelerden farkı nedir?

Projemiz, Ankara’nın en büyük balkonlu 1+1 projesidir. Sadece 1+1 almıyorsunuz, aynı zamanda balkonları da odalara dönüştürebileceğiniz bir yaşam alanı alıyorsunuz. Mogan Gölü manzaralı projemiz, Panora’ya sadece 8 dakika mesafede. Konumu itibariyle Ankara’nın en kolay ulaşımına sahip projelerinin başında geliyor. Atılım Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, ODTÜ Ormanı, Eymir ve Mogan Gölleri, Jandarma Okullar Komutanlığı, Anayasa Mahkemesi’ne çok yakın bir konumda. 41 katlı projemizde, tamamı 1+1 243 residence daire bulunuyor. Eğitim kurumlarına yakınlığı projemize ayrı bir değer katıyor. Balkonlar dahil 60 metrekarelik 1+1’lerin satış rakamı katına ve dairenin konumuna göre ortalama 370 bin ila 450 bin TL arasında değişiyor. Hemen teslim tapu projemizden, arsadan alma avantajını kullanarak 169 bin TL’den başlayan fiyatlarla bu muhteşem projeden yararlanabilirsiniz.