19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Büyükşehir bu yıl 150 bin ağaç dikiyor

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Başkent’i yeşille donatıyor. Her yıl ‘Daha yeşil bir Ankara için’ çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 150 bin boylu ağaç daha dikiyor.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Büyükşehir bu yıl 150 bin ağaç dikiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, baharın gelmesiyle çalışmalarını hummalı şekilde sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerinin, kentin dört bir tarafında bu yıl 150 bin boylu ağacın dikimini gerçekleştireceklerini söyledi.  

Gökçek, “Uzak yakın demeden, en yakın ilçemizden en uzaktaki ilçemize kadar ağaç dikimi yapacağız. Ankara’yı ve ilçelerini, iklim koşullarına mahkum etmeyeceğiz. Tüm ilçelerimiz yemyeşil olacak, vatandaşlarımızın yeşillikler içinde sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmeleri için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu.Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının her geçen yıl arttığını ifade eden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığında Ankara’da yeşil alan miktarının 2 metrekare olduğunu söyledi. 

IHLAMUR, AKÇAAĞAÇ SERVİ, LEYLANDİ...

Başkan Gökçek, “Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 22 yılda 2 metrekareden, yaklaşık 20 metrekareye yükselip 10 kat arttı. Aradan geçen bu sürede, Ankara’da nüfus oranının 2 kat arttığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor” dedi.

Başkan Gökçek, göreve başladığı ilk günden itibaren Ankara’nın yeşillendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Ağaç dikim çalışmalarına, her yıl olduğu gibi bu yıl da vakit kaybetmeden başladık. Dikim zamanının başlamasının ardından geçen kısa süre içinde ekiplerimizce çınar, ıhlamur, akçaağaç, servi, leylandi, karaçam gibi onlarca türden 25 bin ağacı toprakla buluşturduk. 2017 yılı içinde toplam 150 bin ağacın dikimini tamamlayarak, daha yeşil bir Ankara oluşturacağız.”

Gökçek, Ankara’ya her dönem yeni ağaçlar kazandırdıklarını, mevcut ağaçların bakımlarının da düzenli yapıldığını kaydetti.

SİVASLILAR’DAN ANKARA’YA 58 FİDAN

Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF), Ankara Hipodrum Ormanlık alanına 58 fidan dikimi gerçekleştirdi. Başkentte yaşayan Sivaslıların ilgi gösterdiği fidan dikimi törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı Muammer Timurkaynak, dernek üyeleri, Sivaslı bürokrat ve işadamları ile çok sayıda davetli katıldı. Sivas’ın plakası olan 58 adet fidanı toprakla buluşturan Sivaslılar, Başkentin yeşillendirilmesinde katkıda bulunmaktan dolayı da mutlu olduklarını ifade ettiler. ASİDEF Başkanı Timurkaynak, dernek adına oluşturulan alanın verilmesinde katkıda bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’a da teşekkür etti.