25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Çocuk Meclisi’nde mazbata sevinci

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23.Dönem Çocuk Meclisi üyeleri törenle mazbatalarını aldı.

16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Çocuk Meclisi’nde mazbata sevinci

Çocuk Meclisi’nin açılışı ve mazbata törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da katıldı. Tuna,  demokrasi bilincinin küçük yaşlarda başlamasının çok önemli olduğunu söyledi.

15 TEMMUZ ÖRNEĞİ

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde de genç-yaşlı, çoluk-çocuk tüm vatandaşın meydanlara inerek demokrasiye ve ülkeye sahip çıktığını hatırlatan Başkan Tuna, “Burada gözlerinizden okuyorum; aranızdan çok kıymetli bilim adamları, yöneticiler, milletvekilleri, bakanlar ve cumhurbaşkanları çıkacak” diye konuştu. Tuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, seçilme yaşının 18’e indirildiğini de hatırlattı. 

GENÇLİK MECLİSİ ÖNERİSİ   

23. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Buse Sert ise, “Çocuklar için yaşanabilir bir dünya en büyük idealim ve bu yolda biz çocuklar önemli katkılar sağlayacağız. Yeter ki bizlere güvenilsin ve hep arkamızda olunsun” dedi. Toplantıda daha sonra Çocuk Meclisi Başkan Yardımcısı Ceren Hızlı, ‘Gençlik Meclisi’ kurulması yönünde bir önerge sundu. Hızlı’nın önergesi kabul edildi. Başkan Tuna, konuşmalar ve önergelerin görüşülmesinin ardından, Çocuk Meclisi Üyeleri’ne mazbatalarını verdi.