25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Çocukların yüzü kitaplarla güldü

Cumhuriyetin ilk üniversitesi Ankara Üniversitesi, öğrencileri için gerçekleştirdiği kültürel etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Çocukların yüzü kitaplarla güldü

Bu yıl ilk kez düzenlenen Ankara Üniversitesi Kitap Fuarı, birbirinden renkli görüntüler eşliğinde her yaştan kitapseverlere kapılarını açtı. Beş gün boyunca Türk ve Dünya edebiyatının seçkin örneklerinin yanı sıra, çocuk ve gençlik edebiyatı yapıtlarıyla birlikte eğitim ve gelişim kitaplarının yer aldığı Fuarda, birçok yazar da imza günü etkinliklerinde okurlarıyla buluştu. Fuarda daha ilk yılında çok sayıda yayınevi ile eğitim hizmetleri markaları hazır bulunurken, ders ve sınav kitaplarına ulaşmanın dışında kırtasiye malzemeleri ve kitap dünyasına renk katan aksesuarlar da yerlerini aldı. Ankaralı ziyaretçiler Fuara yoğun ilgi gösterdi. 

ÜCRETSİZ FİLM GÖSTERİMİ

Katılımcılar, Fuarın gelecek yıllarda büyüyerek devam etmesi dileklerini yetkililere iletirken, bu yönde taleplerine karşılık şimdiden söz almayı ihmal etmedi. Fuar boyunca her akşam, edebiyat eserlerinden uyarlanarak beyazperdeye taşınan filmlerin ücretsiz gösterimleri gerçekleştirildi. Dünya edebiyatının vazgeçilmez klasiklerinden Romeo ve Juliet, Hamlet, Guguk Kuşu, Anna Karenina ve Muhteşem Gatsby’nin sinema uyarlamaları öğrencilerden büyük ilgi gördü. Fuar sonunda katılımcı kitabevleri, yaptıkları kitap bağışlarıyla Kültür Sanat Merkezi Kütüphane çalışmalarına da destek oldu.