16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Değer katana sahip çıkalım  

Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkan Yardımcısı Ali Cenk Yorulmaz, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ankara’da ilk kez düzenlenen Gastro Ankara Lezzet Şöleni’ni değerlendirdi.

8 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Değer katana sahip çıkalım  

Yorulmaz, “Ankaralılar şöleni çok sevdi ve sahip çıktı. Her geçen yıl şölenin daha görkemli bir şekilde organize edilerek, Ankara’nın önemli bir değeri haline geleceğine inanıyoruz” dedi. ATİD’in Başkent’in kongre ve fuar merkezi olma noktasında çalışmalar yürüttüğünü belirten Yorulmaz, Ankara turizmini geliştirmeye yönelik her projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Son dönemlerde turizm içinde önemli bir yere gelen gastronomide Türkiye’nin önemli bir cevhere sahip olduğunu belirten Yorulmaz, unutulmuş yöresel lezzetlerin tekrar gün yüzüne çıkması adına organize edilen Gastro Ankara Lezzet Şöleni’nin Ankara ve Anadolu turizminin gelişmesi açısından önemli bulduklarını dile getirdi. 

EŞSİZ BİR DENEYİM OLDU 

Yorulmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ATİD’in desteklediği, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği tarafından (BAŞATDER) organize edilen Gastro Ankara Lezzet Şöleni’nin, eşsiz bir deneyim yaşattığını vurguladı. Yorulmaz, Türkiye’nin dört bir yanından gelen aşçı derneklerinin katılımıyla unutulmuş yöresel lezzetlerin şölende tekrar hayat bulduğunun altını çizdi.