26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

En büyük hayalleri gerçek oldu

Engelleri sebebiyle silah altına alınamayan gençler, davul zurna eşliğinde temsili olarak askere uğurlandı. Bir günlük vatani görevin sonunda yemin eden gençlere, tezkere ve çeşitli hediyeler verildi.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
En büyük hayalleri gerçek oldu

Kahramankazan Belediyesi ve Mürted Hava Meydan Komutanlığı, Engelliler Haftası’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı. 

Kahramankazan’da yaşayan 25 engelli genç düzenlenen törenle temsili olarak askere uğurlandı. Ellerine kına yakılan engelli gençler davul zurna eşliğinde kışlaya doğru yola çıktı. Engelli gençlerin heyecanlarına ortak olan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, onları otobüslere bindirerek, asker harçlığı da verdi.

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİLER

Mürted Hava Meydan Komutanlığı’na gelen engelli gençler önce temsili olarak eğitime tabi tutuldu, ardından da yemin etti. Yemin töreninden sonra engelli gençlere günün anısına hazırlanan temsili tezkere ve çeşitli hediyeler verildi. Bu sırada engelli gençlerin ailelerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Gençler yemin töreninin ardından yemekhanede öğle yemeği yedi ve yapılan duaya hep bir ağızdan eşlik etti. Engelli gençler ve ailelerini bir günlük vatani görevleri sırasında Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kaymakam Engin Aksakal, Mürted Hava Meydan Komutanı Albay Sadettin Karakan ile şehit yakınları ve gaziler yalnız bırakmadı. 

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Bu kardeşlerimizin vatan ve bayrak aşkı uğruna hiçbir engel tanımadıklarına şahit olduk.  15 Temmuz’da aziz milletimiz vatanları, bayrakları için gösterdiği aşkı bugün de engelli kardeşlerimiz gösterdi” dedi.