25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Endüstri eğitimi şart

Mesleki ve Teknik Eğitime gönül verenlerin buluştuğu panelde konuşan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, “İşde eğitimi, işbaşında eğitimi, çıraklık eğitimini, endüstride eğitimi önemsemeliyiz” dedi.

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Endüstri eğitimi şart

‘Endüstri 4.0’a Doğru: Mesleklerin Geleceği’, TOBB Toplantı Salonu’nda düzenlenen panelde enine boyuna masaya yatırıldı.Mesleki ve Teknik Sendikası (METESEN) Koordinatörlüğü’nde düzenlenen panelde, Endüstri 4.0’a Doğru: Mesleklerin Geleceği tartışıldı. Panele mesleki ve teknik eğitim alanına hizmet eden idareciler, eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. Toplam 9 davetli konuşmacının yer aldığı panelde Panalistler,  Endüstri 4.0’a Doğru: Mesleklerin Geleceği; Mesleki ve Teknik Eğitim, İstihdam Edilebilirlik, İşgücüne Katılım konularında görüş ve değerlendirmelerde bulundu. Panelin açılış konuşmasını yapan METESEN Genel Başkanı Şahap Yılmaz, “Geleceğin dünyası Endüstri 4.0 ile şekilleniyor  ve geleceğin kurallarını ortaya koyuyor. Eğer bugünden harekete geçmezsek, değişimi, yönetmek fırsatını kaçırırsak, çok büyük hataya düşeriz. Endüstri 4.0’ı her bir koldan yakalamalıyız” dedi.

İŞBAŞINDA EĞİTİMİ ÖNEMSEMELİYİZ

MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci ise, Türkiye’nin üretmekten başka  bir şansı olmadığını ifade etti. ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar da, esnaf ve sanatkarın istihdam yaratarak, işsizliğe çare olduğunu, nitelikli işgücünü işyeri ortamında yetiştirerek, ülkenin nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağladığını kaydetti. Ar, “Esnaf ve Sanatkâr işletmeleri, işyerleri bir istihdam kaynağıdır. Bizim derdimiz esnaf ve sanatkârlarımızın yaşatılması, geleceğe hazırlanması ve özgüven kazanmasıdır, acil problemlerinin çözülmesidir. Kısacası; işde eğitimi, işbaşında eğitimi, çıraklık eğitimini, endüstride eğitimi önemsemeliyiz. Endüstri 4.0’a dönüşebilmeyi işbirliği-güç birliği içerisinde hep beraber yapmalıyız” diye konuştu.