25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ESDER’den ‘Helal Gıda’ talebine destek

ESDER Başkanı Çelikus, helal gıda sertifikası konusunda yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi helal sertifikalı ürünleri inancımız, sağlığımız ve ekonomimiz için değerli buluyoruz.

19 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ESDER’den ‘Helal Gıda’ talebine destek

Son zamanlarda tağsiş ve taklit ürünler sağlımızı hatta yaşamımızı tehdit eder hale geldi. Memur-Sen’in bu teklifi kamuda ve kamuoyunda bir farkındalık oluşturacaktır. Kamunun ve sivil toplum kuruluşlarının da bu teklife destek vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HELAL GIDANIN DÜNYA CİROSU 2 TRİLYON

Dünyada helal gıdanın cirosu 2 trilyon civarında olduğunu hatırlatan ESDER Genel Başkanı Çelikus, “Dünyada helal sertifikalı ürünler piyasası giderek büyümekte sadece İslam ülkeleri değil sağlıklı olmasından dolayı gayri-müslim ülkelerin talebi de giderek artmaktadır. İhracatımız içinde helal sertifikalı ürünler önemli yer tutmaktadır. Bu ürünlerin gelişmesi, çeşitlenmesi ve ihracatımızın artması için iş piyasa desteği gereklidir. Esnaf ve sanatkârlar olarak kamu, sivil, tüm kurumlarımızın ve halkımızın bu ürünlerini kullanmalarını ve talep etmelerini istiyoruz” dedi.