19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Etimesgut Anadolu ve Türk Dünyası’nı ağırladı  

Etimesgut’ta düzenlenen 15. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde, Anadolu ile Türk dünyası kucaklaştı. Festivalde Kırgızistan, Mersin, Kırıkkale kültürleri aynı sahneyi paylaştı. 

8 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Etimesgut Anadolu ve Türk Dünyası’nı ağırladı  

Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 15’incisini düzenlediği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Anadolu ve Türk Dünyası’nı aynı sahnede buluşturdu. 9 Eylül tarihine kadar devam edecek festivalde sahneye ilk olarak Mersinliler çıktı. Mersin Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, gösterileriyle beğeni kazandı. Mersinliler Derneği Başkanı Arzu Kılıç, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e yöresel ürünlerden oluşan hediyeler takdim etti. Kırıkkale gecesi öncesinde ise misafirlere yufka üzeri bulgur pilavı ikram edildi. Kırıkkale gecesinde sahnede halaylar çekildi. Halaya Başkan Demirel de eşlik etti. Ozan Hacı Taşan’ın yeğenleri Taşan Kardeşler, okudukları türkülerle meydanı inletti. Neşet Ertaş ve Hacı Taşan’ın türkülerini yorumlayan grup, Başkentliler’e müzik ziyafeti sundu. Kırıkkaleliler Derneği Başkanı Abdullah Polat da Başkan Demirel’e el emeği göz nuru Selçuklu Kılıcı ve tablo hediye etti 

KIRGIZİSTAN KÜLTÜRÜ BAŞKENT’TE 

Anadolu kültürlerinin ardından 5 bin kilometre uzaklıktan gelerek festivale katılan Kırgızistanlı sanatçılar, kültür ve sanatlarından kesitler sergiledi. Kırgızistanlı sanatçılar Ümitay Abdissoşova ve Bahtiyar Orunbekoğlu, sahneye yöresel yöresel kıyafetleriyle çıktı. Kırgız sanatçılar Türkçe ve Kırgızca şarkılar seslendirirken, on binlerce Ankaralı Anayurt’tan gelen kardeşlerini bağrına bastı. Kırgızistan’ın Büyükelçiliği Müsteşarı Aibek Akev, Başkan Demirel’e yöresel hediyeler sundu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kırgızistan’ın Narın Şehri’yle kardeş belediye olduklarını hatırlatarak, “Meclis üyelerimizle birlikte Kırgızistan’ı ziyaret ettik. Çeşitli temaslarda bulunduk. Bizi en güzel şekilde ağırladılar. Bir kez daha gördük ki Türk Cumhuriyetleri’mizle bir farkımız yok. Dilimiz bir, kültürümüz bir, dinimiz bir. İşte bu festivalle bu birlikteliğimizi daha da sağlamlaştırıyoruz” dedi. 

Gecenin finalinde, Yıldız Tilbe sahne aldı. Sanatçıyı 150 bin Başkentli dinledi.