24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Evrensel Değerler Müzesi’ni 23 bin 494 öğrenci ziyaret etti 

Yenimahalle Belediyesi’nin geçen yıl 23 Nisan’da hizmete açtığı Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, bugüne kadar 4-12 yaş grubundan bin 975’i dezavantajlı olmak üzere. toplam 23 bin 494 öğrenciyi misafir etti.

8 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Evrensel Değerler Müzesi’ni 23 bin 494 öğrenci ziyaret etti 

Türkiye’nin ilk çocuk müzesi olma özelliğini elinde bulunduran Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nde, öğrencilerin eğitimlerini destekleyici çalışmalar da yapılıyor. Unutulmaya yüz tutmuş sevgi, saygı, hoşgörü gibi değerlerin anlatıldığı müzede, çocuklar yaşayarak öğreniyor. 

EĞİTİCİ VE EĞLENCELİ 

Rezervasyon ile gezilen müzede her yaş gurubuna farklı eğitim programları uygulanıyor. Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik, Çevre ve Saygı, Pinokyo ve Doğruluk, Veterinerlik ve Sevgi, Entomoloji ve Birlik Alanları, Bilim Merkezi ve Planetaryum’un bulunduğu müzede çocuklar birbirinden ilginç etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor. Etkinlik atölyesinde yapılan taş boyama, kumaş boyama, kukla gibi etkinliklerle de el çocuklar becerilerini geliştiriyor. Yeni faaliyete başlayan Planetaryum alanında da öğrencilerin eğitimlerine başlandı. Alana gelen çocuklar ilk olarak uzay bilimleri hakkında eğitmenler tarafından bilgilendiriliyor. Çocuklar, daha sonra özel tasarım filmlerle 360 derece görselleri inceleyip uzaya konuk oluyor.