20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Herkes İçin Kütüphane

“Herkes İçin Kütüphane Projesi” paydaş kuruluşları bir araya getirdi. Toplantıda, projenin detayları ve üniversitenin verdiği destekler tartışıldı.

3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Herkes İçin Kütüphane

Ankara’dan  gerçekleştirilen “Herkes İçin Kütüphane Projesi” paydaş kuruluşları bir araya getirdi. Toplantıya Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i temsilen Başkan Yardımcısı Osman Kayaer katıldı.

Ankara’daki toplantıya Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Haluk Özen, belediye başkanları, akademisyenler, kurumların temsilcileri ile diğer paydaşlar katıldı. Proje hakkında konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Herkes İçin Kütüphane” projesinin detayları ve üniversitenin verdiği destekleri paylaştı. 

BELEDİYE DESTEĞİ

Proje ile kütüphane hizmetlerinde uluslararası standartlara ulaşılmasını ön gördüklerini belirten Prof. Haluk Özen, “Farklı ülkelerin, kültürlerin ve yerel kullanıcıların anlamlı ve ilgili olan gerçek ihtiyaçlarının karşılanması çok önemlidir” dedi. Konuşmacılardan Prof. Dr. Ahmet Çelik ise kütüphanelerin yeni teknolojilerin bulunduğu birer üs haline getirilmesinde belediyelerin desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak “Yerel Yönetimler ve Kütüphaneler” başlıklı sunum yaptı.

Toplantıda belediye başkanlarının projeye vereceği kritik destek ile Türkiye’nin bilgi toplumu olma yolundaki çabalarına ve kalkınma hedeflerine önemli katkı sağlanacağının altı çizildi. Toplantıya katılan belediye başkanları da bazı tespitlerde bulunarak yerel yönetimlerde kütüphane hizmetinin önemini anlattı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i temsilen toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kayaer ise Pursaklar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Türkiye’nin ilk Şehir Araştırmaları Kütüphanesi ve eğitim hizmetlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen ve diğer katılımcılarla paylaştı. Toplantı verilen kokteyl ile sona erdi.