19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İklim koşulları sigortayı zorunlu hale getiriyor 

Başkent Sigorta Acentecileri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, son zamanlarda değişen iklim koşulları nedeniyle doğal afetlerin yol açtığı hasarlar ve mağduriyetlerle ilgili çok sayıda ihbar aldıklarını söyledi.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İklim koşulları sigortayı zorunlu hale getiriyor 

Yücel, iklim koşullarının artık sigortayı zorunlu hale getirdiğini söyledi.  Değişen iklim şartlarının hem sigortalıyı hem de sigortacıları etkilediğini belirten Yücel, yağmur, sel, dolu ve yangın gibi doğal afetlerin vatandaşları mağdur ettiğini anlatı. Karasal iklime sahip olan Ankara’da son yıllarda tropikal iklim özellikleri görülmeye başlandığını dile getiren Yücel, bu nedenle yaz aylarında yağmur, dolu gibi meteorolojik olaylar yaşanmaya başlandığını hatırlattı. 

KASIRGA BOYUTUNA ULAŞTI 

En son 15 gün önce Ankara’da yaşanan fırtınayı örnek gösteren Yücel, karasal iklimde normal olmayan bu fırtınanın kasırga boyutuna ulaştığına dikkati çekti. Ordu’da aşırı yağış nedeniyle oluşan sel felaketini de hatırlatan Yücel, birçok vatandaşın ev, iş yeri, fabrikasının zarar gördüğünü ve mağduriyetin maliyetinin büyük olduğunu vurguladı. Sigorta yaptıracakların yağmur, dolu, fırtına ve sel gibi doğal afetlerin sigorta teminatında olup olmadığı konusunda poliçelerini dikkatlice incelemesi gerektiğini belirten Yücel, “İklim değişikliğine bağlı olarak, bundan sonra sigorta yaptıracak kişilerin ev, işyeri, fabrika, araç gibi sigorta poliçelerinde doğal afetle ile ilgili maddeleri koydurmasında fayda görüyoruz.  Vatandaştan, poliçelerinde doğal olaylarıyla ilgili teminatlarının olup olmadığını kontrol etmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.