19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kadının fendi erkeği yendi

Yenimahalle Belediyesi’nin sihirli ıstakası Eylül Kibaroğlu, 55 sporcunun yarıştığı Türkiye Şampiyonası’nda 54 erkek sporcuyu yendi.

23 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kadının fendi erkeği yendi

Yenimahalle Belediyesi’nin sihirli ıstakası Eylül Kibaroğlu, İstanbul’da düzenlenen bilardo şampiyonasında tek kadın sporcu olarak tüm rakiplerini sıraya dizdi. 55 sporcunun yarıştığı Türkiye Şampiyonası’nda 54 erkek sporcuyu 6 maç yaparak yenen Kibaroğlu, Şampiyonluk kupasını alarak Yenimahalle’nin gururu oldu.

Daha öncede Avrupa şampiyonluğu bulunan Kibaroğlu 12 yaşından beri ıstakayı elinden hiç bırakmadığını belirterek, “Azmin ve çalışmanın sonu muhakkak başarıyı getiriyor. Şuana kadar çok sayıda derece yaptım. Ama bu son turnuvada tüm rakiplerimin erkek olması ve benim şampiyon olmam ayrıca mutlu etti, gurur verdi. İnşallah Temmuz ayında da Yenimahalle’yi, Yenimahalle Belediyesi’ni başarıyla temsil edeceğim. Başkanımız Fethi Yaşar’a tüm destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEFİNDE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU VAR

Geçtiğimiz aylarda Avusturya’da yapılan ve yaklaşık 70 sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonası puan turnuvası Euro Tour’da da 5’inci olan Kibaroğlu şimdi de rotasını Avrupa Şampiyonası’na çevirdi. Antrenmanlarına aralıksız devam eden başarılı sporcu 17 Temmuz’da Hollanda’da yapılacak olan Avrupa Bilardo Şampiyonası için gün sayıyor.