24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kardeşlik fidanları toprakla buluştu

Ankara’da ‘Mülteci Kadınlar ve Çocuklar Destek Projesi’ kapsamında Ağaç Dikme Şenliği düzenlendi. Yaşamkent Parkı’nda düzenlenen şenlikte 60 Türk ve 120 mülteci çocuk, 150 fidanı toprakla buluşturdu.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kardeşlik fidanları toprakla buluştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) işbirliğiyle başlattığı ‘Mülteci Kadınlar ve Çocuklar Destek Projesi’ni geliştirerek, çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ankara sokaklarında çalışan 60 Türk ve 120 mülteci çocuğun katılımıyla ‘Ağaç Dikme Şenliği’ düzenlendi. Yaşamkent Parkı’nda düzenlenen şenlikte çocuklar 150 fidanı toprakla buluşturup, elleriyle suladı. Mülteci kadın ve çocukların yaşam şartlarını kolaylaştırarak, eğitim sistemine dahil olmalarını sağlamak, istihdamlarını artırmak amacıyla hayata geçirilen projeyle, sosyal uyumun da geliştirilmesi hedefleniyor.  Çocukların heyecan içinde fidanlarını toprakla buluşturmalarını izlemenin gelecek nesiller için umut verici olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, “Ben projenin çok güzel şeylere vesile olabileceğini ümit ediyorum. Çocukların hep güldüğü, hiç üzülmediği, mutlu olduğu bir dünya diliyorum” dedi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz da proje sayesinde mülteci çocuklarla Türk çocuklarının kaynaştığına dikkati çekti. Diktikleri fidanlara ilk can suyunu kendi elleriyle veren çocukların doğa ve ağaç sevgisini pekiştirdiklerini belirten Yılmaz, sosyal ve kültürel etkinliklerinin bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.

TOPLUMSAL UYUMU SAĞLIYOR

Projenin sosyal ve toplumsal uyumu sağlamak açısından örnek teşkil ettiğini ifade eden Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi Temsilci Yardımcısı Jean Marie Garelli ise, “Geçen yıl Aralık ayında başladığımız bu projeyi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yürütmekten onur duyuyoruz. Özellikle Türkiye hükümetine, belediyelere iş birliklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. ‘Çocuklar Okula, Anneler İşe’ sloganıyla hayata geçen proje, çocukların sokak işçiliğinden kurtarılarak annelerin meslek sahibi olmasını da amaçlıyor. Öncelikle mülteci çocukların ve annelerin Türkçe öğrenmelerini hedefleyen bu projenin sonraki aşamasında ise annelere yönelik düzenlenen mesleki kurslar yer alıyor.