20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kitaplar sizden ayraçlar bizden

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ‘Okuyan nesil yetiştireceğiz’ sözleri üzerine gençlik merkezlerine üye çocuklar, harekete geçti. Altındağlı çocuklar, hazırladıkları kitap ayraçlarını okuma sevdalılarına dağıttı.

13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kitaplar sizden ayraçlar bizden

Karapürçek Sezai Karakoç ve Beşikkaya Erdem Beyazıt Gençlik Merkezi öğrencileri, kitaba teşvik açısından önemli bir çalışma başlattı. 

Hazırlıkları 2 haftalık bir sürede tamamlayan Altındağlı çocuklar, keçe, karton ve renkli kâğıt kullanarak kitap ayraçları hazırladı.Halk kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere ve kitap okuyan vatandaşlara dağıtıldı. Kitap ayraçlarının yanında hediye edilen el emeği göz nuru kalemlikler de büyük beğeni topladı. Altındağlı çocuklar, sadece teşvikle kalmadı kendileri de kitap okuyarak kitaba verdikleri önemi gözler önüne serdi. Vatandaştan tam not alan Altındağlı çocukların sloganı ise, “Kitaplar sizden, ayraçlar bizden” oldu.

BAŞKAN AMCAYA SÖZ VERDİK

Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencilerinden Şeref Arslanargun, kitap okumanın gelişim açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Kitabın sadece belli bir dönemde değil, her zaman okunması gerektiğini ifade eden Şeref, gençlik merkezlerinde sürekli kitap okuduklarının altını çizdi.Beşikkaya Erdem Beyazıt Gençlik Merkezi’nden Ayşe Naz Doğansoy ise duygularını şöyle aktardı: “Bu etkinliğin amacı çocuklarımızı kitaba teşvik. Bölgemizdeki kütüphaneyi kullananlara bir hediye vermek istedik. Kitap ayracı ve kalemlik yaptık. Biz Altındağlı çocuklar olarak başkan amcamıza bir söz verdik. Sözümüzü tutuyoruz. Okuyoruz.”