19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kurbanlıklar pazara indi

İlçe belediyeleri hizmete sunduğu sosyal donatıları da içerisinde barındıran pazarlarına kurbanlıklar gelmeye başladı. Kilosu 18 ila 20 lira arasında satışa sunulan kurbanlıklar için TESK’ten spakülatör uyarısı yapıldı.

19 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kurbanlıklar pazara indi

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlıklar pazarda yerini aldı. Canlı kilosu 18 ila 20 lira arasında satışa sunulan kurbanlıklar alıcıları kara kara düşündürüyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise, vatandaşları spekülatörlere karşı uyararak, “Vatandaşımız kurbanlık fiyatlarını yüksek tutup piyasayı alt üst eden spekülatörlere aldanıp acele etmesin. 

Anadolu’dan büyükşehirlere yeteri kadar kurbanlık hayvan geldiği zaman yükselen bu fiyatlar bayrama sayılı günler kala düşecektir” dedi. Başkentte ilçe belediyeleri de tüm hazırlıkları tamamladı, 5 yıldızlı tesisi andıran kurban pazarlarını hem satıcıların hem de alıcıların hizmetine sundu. 

Pazarlarda vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere içerisinde, market, lokanta ve dinlenme bölümlerinden oluşan hizmet çadırı, farklı noktalara kurulan tuvaletler ile 24 saat sıcak su bulunan duş kabinleri yer alıyor. Bayram günü kurbanlar için kesim yerleri de oluşturuldu. 

KÜPE NUMARASINDAN SORGULANIYOR

Sincan Belediyesi de bir ilke imza atarak ‘Sincan Kurban’ isimli mobil uygulamayı vatandaşların hizmetine sundu. Akıllı telefonlar ve tabletler için sisteme geçirilen Sincan Kurban Google Play Store’dan indirilebiliyor. Kurbanlıkların küpe numarasını sistemde sorgulayan vatandaşlar kurbanın doğum tarihine, cinsine ve yapılan aşıya kadar birçok bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.